, , , , , , , , ,

Yorum: Kelly Keaton - Güzel Şeytan (Gods & Monsters, #2)

Tür: Fantastik, Genç-Yetişkin, Mitoloji, Paranormal
Goodreads Puanı: 4,16 (3.596 oy)
Orijinal Adı: A Beautiful Evil
Yayınevi: Dex Yayınları
Çeviri: Melis Özben
Basım Yılı: 2012
Sayfa Sayısı: 242
VAZGEÇİLMEZ BİR GÜÇ.
KAZANILMASI GEREKEN BİR SAVAŞ.

Karanlığın Kızı'nın sonundaki korkunç mezarlık savaşından sonra Ari ve arkadaşları neyle karşı karşıya olduklarının farkındalar. Ari'nin başında Medusa laneti var ve bir gün dönüşeceği şey kabuslarına giriyor. Daha da kötüsü, tanrıça Athena küçük Violet'ı kaçırdı ve şimdi Ari'yi yok etmekle tehdit ediyor.

Ari, gözlerini ayıramadığı Sebastian ile birlikte Athena hakkında öğrenebileceği kadar çok şey öğrenmenin ve Violet'ı kurtarmanın peşinde. Fakat iyilikle kötülüğün savaşı düşündüğünden çok daha büyük çapta. Bugüne dek hayal bile edemediği kadar dehşetengiz bir dünyaya çekiliyor yavaş yavaş..

Karanlığın Kızı ikinci kitapla devam ediyor. Bir kez daha mitoloji ve kötülük, bugünkünden çok farklı bir New Orleans'ta kol gezmeye devam ediyor.
Güzel Şeytan, D&R'ın kampanyasından aldığım kitaplardan biriydi. Kitabı hem Okuma Şenliği hem de Kitap Dostları olarak yakın zamanda başlattığımız ikinci Dex Şöleni kapsamında okudum. Serinin ilk kitabı Karanlığın Kızı'nı da Dex Şöleni kapsamında okumuş, çok sevmiştim.

Yoruma geçmeden önce Karanlığın Kızı yorumumu okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Serilerin ikinci kitaplarını okumayı pek sevmiyorum. Çünkü ikinci kitaplar ilkine kıyasla genelde sönük olurlar. Hele bir de bu seri bir üçlemeyse yazar, olayları üçüncü ve son kitaba bağlamak ve bütün heyecanı son kitaba taşımak için ikinci kitapta saçma sapan olaylar kurgular, bu olayları da mantıksız bir nedene dayatır. Ama Güzel Şeytan, bu kategoriye giren kitaplardan biri değil. Aksine, ilk kitaptaki ile birbirine bağlı olaylar gittikçe anlam kazanıyor ve kitabın sonunda zirveye ulaşıyor.

Kitabın akıcılığı da ilki kadar iyi, hatta daha iyi; kitapta sürekli bir aksiyon, bir olay var. Aksiyonun olmadığı sayfalarda ise yazar, okuyucuyu akıl kurcalayan bazı sorularla baş başa bırakıyor. İlk kitaptaki mitoloji, bazı açıklamalardan yoksun olduğu için azıcık havada kalmış gibi gelmişti bana. Ama Güzel Şeytan'ın sonunda bu soruları cevaplandıran açıklamalar, mitolojiyle çok iyi desteklenmiş. Hatta yazar okuyucuların bu açıklamayı çözmesi için kitaba minik ipuçları bırakmış. Şahsen ben, kitabın akıcılığından sayfaları büyük bir iştahla okuduğum için bu ipuçlarının hepsine dikkat edemedim.

Yazarın betimlemeleri, beklediğim gibi, oldukça canlı bir portre çiziyordu. Kelimeleri okuduğum anda aklımda kolaylıkla canlandırabilmemin yanı sıra yazarın betimleme için seçtiği sözcükler yerindeydi. Ne çok abartılı bir sözcük dizisiyle karşılaştım ne de zayıf bir betimsel kelimeyle.

İlk kitapta, Ari ve Sebastian'ın ilişkilerinin ani gelişimini gerçekçi bulmadığımdan bahsetmiştim. Güzel Şeytan'da aralarındaki ilişkiyi gayet doğal buldum. İlişkileri değişen durumlara göre normal sayılabilecek bir yönde şekilleniyor. Yazarın, bu ikili arasındaki ilişkiyi kurgularken sahip oldukları yetenekleri göz önünde bulundurması, mantık hatalarını önlüyor. Spoiler sayılır diye örnek vermek istemiyorum ama bunu başka şekilde anlatamayacağım sanırım :D Ayrıca vereceğim örnek Güzel Şeytan'la değil de ilk kitapla ilgili spoiler içeriyor. İlk kitabı okuyup Sebastian'ın yeteneğini bilenler, ilk kitabın sonunda patlak veren olaylardan sonra Ari'nin neden Sebastian-dahil-herkes-benim-ucube-olduğumu-düşünüyordur havalarına girip kendisini Sebastian'dan uzaklaştır(a)madığını anlayacaklardır. Yazar, buna çok iyi müdahalede bulunmuş; Ari ve Sebastian'ın ilişkisinin saçmalamasına izin vermemiş. Çok ayrıntılı bir örnek oldu ama böyle ince detaylar hoşuma gidiyor ve bahsetmeden geçemiyorum :)

Dex, yine kitabın orijinal kapağını kullanmış. Serinin ilk kitabında da orijinal kapak kullanılmasına rağmen, o kapak yüzünden kitabı okumayı geciktirmiştim. Güzel Şeytan'ın orijinal kapağı ise hem kitabı yansıtıyor hem de göze hitap ediyor.

Güzel Şeytan, serinin ikinci kitabı olmasına rağmen gerek kurgu gerekse karakterler bakımından oldukça güçlü bir kitaptı. Aksiyon dolu kurgusu ve akıcı anlatımıyla severek okuduğum kitapların arasındaki yerini aldı. Kitabın her yönüyle serinin ilk kitabından daha başarılı olduğunu düşünüyorum.



Evdeki ahşaplar rutubetten, nemli iklimden ötürü çürüyordu. Pahalı duvar kağıtları tümden soyulup gitmişti. Kartonpiyerler yer yer çatlamıştı ve bir kapıyı hızla çarpacak olsak, ufalanan parçaları yere düşüyordu. 1331 First Sokağı, bana bir zamanların varlıklı Güneyli ailelerin süslü püslü kızlarını çağrıştırıyordu; meteliğe kurşun atar halde olsa da bunu itiraf etmeye yanaşmayan bir hali vardı.





post signature
Paylaş:

2 yorum:

  1. İlgi görse de devam kitabı çıksa sunun keske. :(((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. Kitabi cikti ancak rkceye cevrilmedi :(

      Sil