, ,

Etkinlik: Cumartesi İlk 10: Arkadaş Olunacak Karakterler


   Akın'ın başlattığı Cumartesi İlk 10 etkinliklerinden bu haftakinin konusu Arkadaş Olunacak Karakterler. Okuduğumuz kitaplardaki karakterlerden arkadaş olmak istediklerimizi yazıyoruz. Katılmak isteyenler Optik'in Kitap Blogu'na göz atabilirler :)
   Benim ilk 10 listemde şu karakterler var:




1) Sam Gamgee | Yüzüklerin Efendisi Serisi
"Onu sizin için taşıyamam, ama sizi taşıyabilirim." sözüyle bile ne kadar sadık ve fedakar bir arkadaş olduğunu ispatlıyor.












2) Fred-George Weasley | Harry Potter Serisi
Matrak, komik, sempatik, afacan, yaramaz, herkes tarafından sevilen ve hayran olunası tiplerdir. Böyle arkadaşlarım olsaydı liseyi hayatta bitiremezdim :D









3) Katniss Everdeen | Açlık Oyunları Serisi
Kardeşi için her şeyi yapmaya hazır, babasını küçük yaşta kaybettiği için ailesinin bütün yükünü omuzlarında taşıyan, kişilik sahibi bir karakterdir. On yaş daha büyük olsaymış hayalimdeki abla figürüne çok yaklaşmış olacaktı ;)









4) Pam Ravenscrotf | Güneyli Vampir Serisi
Maker'ı Eric'e olan bağlılığıyla gönlümde taht kuran, sözleri ve davranışlarıyla kendine özgü bir mizah anlayışının olduğunu ispatlayan, serideki en kafa hatundur kendisi. Eric'e karşı sergilediği saygılı tavırları olsun, Eric'in iyiliğini gözetmesi olsun bu kadınla arkadaş olunmaz da kiminle olunur? ^_^








5) Dean Winchester | Supernatural Serisi
Çılgın, sempatik, eğlenceli ve karizmatik bir karakter. Arabasına, silahlara ve klasik rock'a aşırı derecede düşkün; aynı zamanda küçüklüğünden beri kardeşine göz kulak olan, serideki büyük ağabey.  Adamı neden sevdiğimi söylememe gerek var mı? :D









6) Sherlock Holmes | Sherlock Holmes Serisi
Zekası ve kişiliğiyle birçok okuyucuyu kendine hayran bırakan bir karakter. Holmes'la birlikte birçok vakayı çözmek hem eğlenceli hem de öğretici olurdu benim için :)










7) Ned Stark | Taht Oyunları Serisi
Adam gibi adam diye tabir edilen, şerefi ve haysiyeti için yaşayan, politika ve entrikayla işi olmayan, güvenilir ve adaletli, gerçek hayatta karşılaşılması en zor olan karakterlerden biridir. Nitekim seride, ölümüne en çok üzüldüğüm karakterdir de.









8) Percy Jackson | Percy Jackson ve Olimposlular Serisi
Cesur, arkadaş canlısı, bazen şapşal, arkadaşları ve ailesi için tehlikelere atılmaktan çekinmeyen bir karakterdir. Kendisiyle arkadaş olmayı geçtim kardeşim olsa da olur yani ;)








9) Erno Nemeçek | Pal Sokağı Çocukları
Çetesinin, bir arsa için diğer mahalle çocuklarıyla kavga etmesi sonucu zatürre olan ve hayatını kaybeden kitap karakteridir. Masum, cesur ve fedakar kişiliğiyle, -o yaşlardaki bir çocuk olsaydım- kesinlikle böyle bir arkadaşımın olmasını isterdim.










10) Jane Rizzoli | Rizzoli & Isles Serisi
İnatçı, azimli, zeki ve biraz da erkek fatma olarak nitelendirebileceğimiz bir karakter.Aslında serideki Isles'ı da seviyorum, ama neden bilmiyorum Rizzoli bana daha yakın geliyor :)








post signature
Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder