, , ,

Ne(ler) Yapıyorum | 12


Uzun bir aranın ardından merhaba! Şu sıralar ne blogda ne de blogun Instagram hesabında pek aktif değilim. Nedeni ise paylaşacak bir kitap yorumumun olmayışı... Çünkü kitap okumak yerine birkaç ay önce başladığım Slytherin atkısıyla uğraşıyorum.

Geçen haftalarda yaptığım D&R alışverişinden şurada bahsetmiştim. Yaşadığım sıkıntılar da kalan kitap okuma hevesimi söndürünce, kendimi atkı projeme verdim. Dikkatimi örgüye vermem gerektiğinden, örerken yapabileceğim aktiviteler sınırlı; kitap okumak veya başka bir DIY projesiyle uğraşmak gibi dikkat ve el kullanımı gerektiren başka bir uğraşla meşgul olamıyorum. Müzik dinlemek ve başka hiçbir şey yapmadan örgü örmek de bir yerden sonra sıkılmamı engelleyemediğinden çareyi, dizi izlemekte buldum. Bu yüzden son birkaç haftadır yarım bıraktığım dizileri izliyordum.

Ne yalan söyleyeyim, kitap okumak yerine dizi izleyip örgü örmek bayağı iyi geldi bana. Dinlendim, kendime geldim. Ama bu hafta, kitap okuma hevesimin döndüğünü hissediyorum.

Atkıyı da yarılayınca böyle bir yazı hazırlamaya karar verdim. Bu arada, atkı için ya blogda ya da blogun Instagram hesabında kısa bir DIY yazısı yazmak istiyorum. Örgü üzerine değil de, daha çok neler yaptığımdan ve püf noktalarından bahsetmek gibi bir düşüncem var. Örgü sürecini Instagram hesabında hikayelerde paylaşıyordum; ama şimdi bunu biraz daha sıklaştırabilirim :)


Avengers Maratonumun son çizgi romanı İç Savaş kalmıştı. bugün ona başladım ^_^ Kitaplığımda okunmayı bekleyen kitaplara bir de geçenlerde yaptığım kitap alışverişi eklenince, artık kitap okumaya dönmem gerektiğini düşündüm. Şu sıkıntılı geçen D&R alışverişinin sinirini üstümden attım sayılır, okuma hevesim de geri döndüğü için artık örgü-dizi ikilisine kitaplar da eşlik edecek :)

Dizi demişken... Blogun sağ üst köşesindeki sosyal medya hesaplarına yeni bir uygulama eklemiştim. Booksenberg'den Yasemin sağ olsun, dizi takibi için TvShow Time uygulamasını kullanıyorum artık. Önceden excel dosyası oluşturup o şekilde bir düzenleme oluşturmayı denemiştim, ama bir yerden sonra diziler karışmıştı. Bu şekilde hem ben izlediğim dizileri bir düzene oturtmuş oluyorum, hem de siz blogun dizi konusunda nerede olduğunu görmüş oluyorsunuz.

Takip etmek isteyenler, hesabıma buradan ulaşabilir. Hangi dizileri ne zaman izlediğim, diziler hakkında yaptığım yorumlar gibi birçok bilgiye bu şekilde daha kolay ulaşabilirsiniz. Çünkü blogda dizilerle ilgili fazla yazı yazmıyorum. TvShow Time ile bu açığımı kapatabileceğimi düşünüyorum. İsterseniz uygulamayı kullanmayarak da beni takip edebilirsiniz. Sağ üst köşeden butona tıklayarak profilime gidebilirsiniz. Profilimi herkese açık olarak ayarladım; en son hangi dizileri izlediğimi, hangi dizileri takip ettiğimi, yaptığım yorumları vs. görebilirsiniz. Fakat uygulamayı kullanmanızı öneririm. Ben böyle, izlediğim dizileri takip etmek için kullanabileceğim bir şey arıyordum; daha önce birkaç siteyi denemiştim fakat yeterli gelmemişlerdi. TvShow Time'dan ise çok memnunum; o yüzden size de tavsiye ederim.

Ne(ler) Yapıyorum yazı dizisinin değişen içeriğinden de kısaca bahsedip yazıyı sonlandıracağım :) Bu yazı dizisi artık kendi çekimim olan fotoğrafları ekleyebileceğim, biraz daha serbest tarzda yazabileceğim, güncelleme niteliğindeki yazılardan oluşacak. Yazıların, blog havasını bu şekilde daha iyi taşıyacağını düşünüyorum ^_^


post signature
Paylaş:

8 yorum:

  1. hadı hayırlısı bakalım.neler yapıyorum da guzel bır yazı olmus ve dıgerlerıde emınım olacaktır. beklıyoruzz

    YanıtlaSil
  2. Örgü örmeyi ben de istiyorum ama o kadar yeteneksizim ki. Örgü yazını merakla bekliyorum belki hevesim tekrar gelir de örerim :D Senin atkın çok güzel olacağa benziyor :')
    Dizilerimi kaydetmek için trakt.tv kullanıyorum ben ama sanırım benden başka kullanan yok :D Tek başıma da zevkli olmuyor. TvShow Time'a geçeceğim herhalde ben de:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11-12 yaşlarındayken örgüye merak salmıştım da, annem bir şeyler öğretmişti. O bilgileri hatırlamaya çalışmakla geçirdim zamanımın çoğunu, olmayınca da Youtube'dan filan baktım :D Umarım başına bir şey gelmeden, hatasız bitirebilirim ^_^

      Evet, birileri de gerekiyor ya! Tadı çıkmıyor yoksa... Beklerim, gel ;)

      Sil
  3. Küçükken barbielerime elbise örme amacıyla bir iki kere başlayıp hep yarım bıraktığım bir şey örgü örmek. :D Bu arada ben de Slytherin atkısı örmeyi çok istedim ama aradığım yeşil tonunu bulamadım, seninki çok güzel görünüyor keyifli örmeler. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ^_^ Ben de bayağı zorlandım yeşil ip ararken... Nako'ya bakmanı tavsiye ederim, benimki oradan ;)

      Sil
  4. Fehiman beni çoçukluğuma götürdün. Bize çok misafir gelir-giderdi: ablalar, teyzeler çantalarından şişler, tığlar çıkarıverince tabii ben çoçuğum korkardım ulan bunlar ne yapacak diye. Aaaaa sonra bi bakardım ki biri kızçesine çeyiz için dantel örüyor, öbürü oğluşuna atkı beriki kazak derken ben derin bir ohhh çekerdim. Sonra gelsin kısırlar, pohçalar, börekler. Ne güzel günlermiş valla, yad etmek de güzel oldu valla.

    YanıtlaSil