,

Bu ay ne(ler) okudum (Haziran/2016)


Bu ay ne(ler) okudum yazı dizisine geri döndüm!!! Derslerdi, sınavlardı derken bu yazı dizisini çok aksatmıştım. Üstüne bir de son sınıf olmanın getirdiği stres ve mezuniyet telaşı da eklenince buraları çok ihmal etmiştim. Ama özellikle, her ay okuduğum kitaplardan kısaca bahsettiğim bu yazı dizisine zaman ayıramamıştım. Birkaç değişiklikle, her ay okuduklarımı paylaşmaya kaldığım yerden devam ediyorum :)

Haziranda okuduklarımı paylaşmadan önce, değişikliklerden bahsedeyim... Bu yazının bir benzerini artık Yorum Cadısı'nın instagram hesabında da paylaşıyor olacağım. Hesaba gitmek için buraya tıklamanız yeterli ;) Ayrıca, her ay okuduğum kitapları gösterdiğim o klasik fotoğrafların da değiştiğini belirtmeliyim. Kitaplığımda yer kalmadığı için fotoğrafları çektiğim çalışma masasının üzerini de kitaplarla doldurmak zorunda kaldım. Bu demek oluyor ki yazı dizisinde her ay farklı açılardan, farklı arka planlarda çekilmiş kitap fotoğrafları paylaşacağım ^_^


Bu ay lisans hayatımın son finalleriyle uğraşmaktan ve mezuniyet hazırlığından dolayı sadece iki kitap okuyabildim.

Zen Kaçıkları, Budizm konuşmalarıyla beni biraz sıksa da severek okuduğum bir kitaptı. Kerouac'in maceralarını özlediğimi fark ettim. Kendisinin doğa ve yol aşkını ise bir kez daha hissettim. Çevirisini beğenmediğim için kitabın İngilizcesini en kısa zamanda edinmeyi planlıyorum.

Yolun Sonundaki Okyanus ise beni benden alan bir Gaiman kitabıydı. Gaiman'ın sihrine bir kez daha tanık olmak ve çocukluğumla tekrar bağlantı kurmak çok iyi geldi bana. Gaiman inanılmaz bir yazar, kitapları da en az kendisi kadar büyüleyici...

Haziran ayında sizler hangi kitabı/kitapları okudunuz?


post signature
Paylaş:

2 yorum:

  1. Sizin okuduğunuz iki kitabı da ilk defa duydum. Benim için de yoğun geçti özellikte son bir kaç ay ve fazla kitap okuyamıyorum. Mezuniyet, Ramazan davetleri derken vakit bulamıyor insan. :)
    George Orwell Hayvan Çiftliği, Aydın Aydın İNS Anları Ahmetler kitaplarını okuyabildim bende. Şu sıralar da yine George Orwell 1984 kitabını okuyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayvan Çiftliği ve 1984, favorilerimdendir... Keyifli okumalar size ^_^

      Sil