, , , , , , , , ,

Haber: Entertainment Weekly ile Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar'ın film uyarlamasından ilk görüntüler ve bilgiler geldi!


J.K. Rowling'in Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? isimli ders kitabının film uyarlaması hakkında bilgiler gelmeye başladı. Bunların en önemlisi tabii ki çoğunu kamera arkası fotoğrafların oluşturduğu görüntüler...

Entertainment Weekly, kasım sayısının kapağını Newt Scamander'a ayırmış durumda. Derginin içinde de filmle ilgili yazılar bulunuyor.

Film, Newt Scamender'ın 1926'da geçen New York'daki macerasını konu ediniyor. Derginin kapağında da görüldüğü üzere Scamander, ABD'nin Sihir Bakanlığı olan Magical Congress of the United States of America (MACUSA)'nın mührünün üzerinde duruyor. Kongre'nin ana merkezinin, art deco mimarisinin bir örneği olan New York'taki Woolworth Binası olduğu biliniyor. Scamander'ın asası, arkasındaki kanatlı canlılar, bavulu, giyim tarzı gibi fotoğraftaki diğer ayrıntılar hakkında çeşitli tahminler yapılmaya başlandı bile.

Bunun dışında dergiden öğrendiğimiz bir diğer bilgi, Amerikan büyücülerin muggleları tanımlamak için başka bir kelime kullandığı. Amerika'daki büyücüler, büyücülük yeteneği olmayan insanlar için "no madge" olarak telaffuz edilen No-Maj'i kullanıyorlar; bu kelime, "no magic"in kısaltılmış versiyonu, dilimize ise sihirsiz olarak çevrilebilir.

Filmden gelen ilk görüntüleri yazının devamında bulabilirsiniz.








Son olarak senaryonun yazarlığını Rowling'in, yönetmenliğini ise son 4 Hary Potter filminin yönetmenliğini yapmış olan David Yates'in yapacağını da ekleyeyim. Üçleme olacağı duyurulan Fantastic Beasts and Where to Find Them'in ilk filmi Birleşik Krallık'ta 18 Kasım 2016'da gösterime girecek.

Film hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenleri Entertainment Weekly ile Radiotimes'ın sayfalarına yönlendiriyorum. Buraya, buraya, buraya ve buraya tıklayarak merakınızı giderebilirsiniz ^_^

Şahsen ben filmi büyük bir merakla beklemekteyim. Eddie Redmayne'in oyunculuğunu zaten çok beğeniyorum; kendisini bir büyücü olarak göreceğim için ayrıca heyecanlıyım. Tabii bir de yıllar sonra o büyülü dünyaya adım atacak olmanın getirdiği coşku var. Kükreyen 20'ler ve art deco mimarisiyle ise ayrıca ilgiliyim. Kısacası, bu filmin her ögesi beni kendine çekiyor; filmin bizlerle buluşmasına daha bir yıldan fazla bir zaman olmasına rağmen, geri sayıma başladım ben ;)

post signature
Paylaş:

1 yorum: