, , , , , , , , , , , , ,

Tanıtım: Eoin Colfer, ... & Neil Gaiman - Doctor Who: 11 Doktor 11 Öykü (Doctor Who 50th Anniversary E-Shorts, #1-11)

Goodreads Puanı: 4,02 (730 oy)
Orijinal Adı: Doctor Who: 11 Doctors, 11 Stories
Yayınevi: İthaki Yayınları
Çeviri: Emirhan Burak Aydın
Liste Fiyatı: t 27,00 | t 35,00
Sayfa Sayısı: 504
Tüm evrende nam salmış biri olmasının yanı sıra, yaşayan her bir canlının eşsiz olduğunu bilen Doktor, Gallifrey'de yaşayan ya da yaşamış Zaman Lordlarının belki de en farklısı.

Ödünç aldığını iddia ettiği zaman makinesi TARDIS'i, yüzlerce yıllık hayatı boyunca yanından eksik olmayan yol arkadaşları ve nereye giderse gitsin, en az yol arkadaşları kadar ona bağlı olup peşini bırakmayan düşmanlarıyla bir kahramandan daha fazlası.

Televizyon tarihinin en uzun soluklu dizisi Doctor Who'nun ellinci yılı adına, o güne kadar hayat bulmuş on bir Doktor için yazılan on bir öykü; Doktor'un kahramanlık, zekâ ve mizah dolu yepyeni maceralarını bir araya getiriyor.

11 Doktor 11 Öykü için kalemlerini eline alan on bir yazar bu kitapla birlikte Doctor Who efsanesini, olabilecek en kusursuz biçimde yaşatmayı sürdürüyor.

İthaki Yayınları'nın 1000. kitabı olan 11 Doktor 11 Öykü için, bugün galaksimizde yaşayan en ilginç yazarlar, her bir Doktor için yeni bir macera yarattılar!
Uzun zamandır İthaki'nin Doctor Who kitaplarını çıkarması için gün sayıyordum. Sonunda İthaki Yayınları, 1000. kitabı olarak 11 Doktor 11 Öykü'yü seçti ve kitap yarın raflardaki yerini alacak ^_^

Kitapta Eoin Colfer, Michael Scott, Marcus Sedgwick, Philip Reeve, Patrick Ness, Richelle Mead, Malorie Blackman, Alex Scarrow, Charlie Higson, Derek Landy ve Neil Gaiman gibi çeşitli yazarların Doctor Who'nun 50. yılı için özel olarak yazdığı e-bookların toplamı yer alıyor.

Aslında bu kitabın bir de 12. Doktor'lu versiyonu mevcut. Bu bahsettiğim versiyon benim daha çok hoşuma gitmişti; kitapların basım tarzı çok ilginç ve hepsi de muhteşem görünüyorlar *_* Bu kitapla 12. Doktor'lu olan set aynı öyküleri içeriyor; sette 12. Doktor'un yer aldığı fazladan bir öykü bulunuyor. Bahsettiğim seti buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz. Gönül isterdi ki İthaki bu seti çıkarsın... Gerçi, Doctor Who ile alakalı olduktan sonra bir hikâye eksikmiş, ne fark eder :D

11 Doktor 11 Öykü'nün ciltli ve ciltsiz olmak üzere iki basımı olduğunu da belirtmeliyim. Kitapların fiyatları birazcık fazla gibi gelmişti. Ama yayınevinin bastığı 1000. kitap ve Doctor Who'ya yaraşır bir kalitede olduğu göz önüne alınırsa, fiyat o kadar da çok göze batmıyor :)

11 Doktor 11 Öykü, İzmir Kitap Fuarı'na gelir mi, bilmiyorum. Ama gelirse kitabı oradan almayı düşünüyorum. Shada'nın yanına 11 Doktor 11 Öykü'yü eklemek için sabırsızlanıyorum ;)

post signature
Paylaş:

1 yorum:

  1. Doctor'u dün izlemeye başladım ve gerçekten çok ilgimi çekti. Bu set de ilginç. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil