,

Bu ay ne(ler) okudum (Şubat/2015)


Şubat ayı benim için tatili ve izlediğim dizileri bırakıp okula alışmayla geçti. Tatilin bittiğine alışsam da dizileri bir türlü bırakamadım ve bu yüzden bitirdiğim kitap sayısında bir artış olmadı. Yine de izlediğim bunca diziye rağmen şubat ayını kitap konusunda iyi bir şekilde kapattığımı düşünüyorum :)


The 100, beklentilerimin biraz altında kaldı. Dizisini önce izlediğim için dizideki bol aksiyonun kitapta da olacağını ummuştum. Yine de karakterleri ve basım kalitesi, kitabın eksikliklerini az da olsa kapatıyor, benim gözümde. Dizisini severek izleyenlerin, kitaptan aynı tadı alamayacağını düşünüyorum fakat kitabını okumadan da olmaz diyerek kitabı, dizisini izleyenlere tavsiye ediyorum :)

Duman ve Kemiğin Kızı ise favori melek konulu kitabım olma potansiyeline sahip bir kitap. Kitabın en çok hoşuma giden unsuru, özgün kurgusunda dine çok fazla yer vermeyip melek türünü alternatif bir yolla açıklamaya çalışması. Ayrıca ana karakteri Karou'yu da oldukça sevdim :) Serinin devamını çok merak ediyorum, ikinci kitabı umarım en kısa zamanda edinirim.

Otomatik Portakal'ı taşıması kolay olduğu için seçmiştim. Okul yolunda başlayıp yine okul yolunda bitirdiğim bir kitaptı. Kitabın beklediğimden çok daha çarpıcı bir dili var. Çevirisinde birkaç sorun olduğunu düşünsem de daha sonra, böyle şaheserlerin çevirilerinde hep sorunlar olacağı aklıma geldi ve çevirmenin işi iyi kotardığını düşündüm. Kısacası, üzerinde düşündükçe kitabı daha çok beğendim. Herkese, şiddetle tavsiye ediyorum ;)

Şubat ayında sizler hangi kitabı/kitapları okudunuz?


post signature
Paylaş:

3 yorum:

  1. Otomatik Portakal'ın daha eski bir çevirisini okumuştum; kesinlikle çok başarılıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka çevirilere bakmak istiyorum aslında, ama en iyisi kitabı orijinal diliyle okumak sanırım :/

      Sil
  2. Ben de bu ay içerisinde Duman ve Kemiğin Kızı'nı okudum. Her şeyiyle mükemmeldi :) Melek konusu benim de hoşuma gitti. Yazar sanki mitolojik bir canlı anlatır gibi anlatmış melekleri ve iblisleri.

    YanıtlaSil