,

Etkinlik: Kendi Kitabını Yarat


Bir süredir bu etkinliği birçok blogda görüyordum. Çok geçmeden bu mime ben de davet edildim :) Orta Boy Popcorn ve Geveze Kitap Kurdu tarafından mimlenmiştim. İkisine de teşekkür ediyorum ^_^ Etkinliğin üzerinde oldukça düşünülmesi gereken soruları içerdiğini görünce bu etkinliği yapma işini, diğer günlere nazaran boş olduğum bir güne attım. Çok uzatmadan sorulara ve verdiğim cevaplara geçiyorum :)

1) Bir kitap yazmaya karar verdiniz. Türü ne olurdu?
Bu üşengeçlikle kitap yazmam biraz zor, ama neyse :D Muhtemelen fantastik olurdu.

2) Bu kitabı bir serinin başlangıcı mı yoksa bağımsız bir roman şeklinde mi yazardınız?
Seri olabilir. Fakat çok uzatılan serileri sevmediğim için bir üçleme olabilirdi veya iki kitaptan oluşan bir seri.

3) Kitabınızın baş karakterinin ya da karakterlerinin isimlerini ne/neler koyardınız?
Günümüzde kullanılan bir isim seçeceksem ender kullanılanlardan birini seçerdim. Ya da kendim birkaç isim oluşturup onları kullanırdım sanırım. Hangi ismi seçeceksem seçeyim, ismin anlamının karakterin kişiliğine uygun bir isim olmasına özen gösterirdim.

4) Her yazarın etkinlendiği başka yazar ya da yazarlar mutlaka vardır. Peki sizinkiler hangileri?
Tolkien olurdu mutlaka. Başka yazarlar da olurdu ama şimdi aklıma gelmiyor :D

5) Kitabınızın nerede geçiyor olmasınız isterdiniz (Hangi ülke, şehir, köy vs.)? Ya da kitabınız kurgusal bir dünyayı anlatıyorsa orası nasıl bir yer olurdu?
İlla ki günümüzden bir yeri kullanacaksam yaşadığım şehir, İzmir'i bir şekilde kullanırdım. Denizi var, dağı var, ovası var; kalabalık ilçeleri de var köyleri de... Olayların geçeceği yerler için önümde birçok seçenek olurdu. Veya kendi kurguladığım bir yeri kullanırdım :)

6) Kitabınızı ilk olarak kime imzalayıp verirdiniz?
Kardeşime ya da yakın arkadaşlarımdan birine.

7) Gelelim en önemli soruya, kitabınızın ismi ne olurdu?
Cevaplarken en çok zorlandığım soru bu sanırım :D Şimdi, bir kitap yazmadığım için doğrudan şudur diyemeyeceğim ama biraz açıklayabilirim. Kitaptan bir karakterin ismini kullanabilirdim, kurguladığım yerleri kullanabilirdim veya bunların yanına başlığın devamı olarak kitabın ana olayını özetleyen bir kelime öbeğini koyabilirdim. Seçeneğim çok olduğu için de muhtemelen yakın arkadaşlarımın fikrini alırdım. Yani kitabın ismini sadece ben belirlemezdim galiba :)

8) Sizce kitabınızı en güzel şekilde anlatan 3 kelime ne olurdu?
Gerçekçi, sürükleyici ve merak uyandırıcı ^_^

Soruları cevaplarken düşündüğüm kadar zorlanmadım çünkü aklıma ilk gelenleri biraz da şekillendirerek yazdım. Mimlemeye gelecek olursak... Herkesin kitap yazmak istemediğini düşünerek, yapmak isteyenleri mimliyorum :) Yapanlar, yaptıkları etkinliğin linkini yorum olarak bırakabilirler.

post signature
Paylaş:

2 yorum:

  1. Ben de aklıma ilk gelenleri yazmıştım. Yoksa işin içinden çıkılmaz çünkü. Yaptığın için teşekkürler, belki bir gün yazarsın belli mi olur? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ^_^ Valla belli olmaz, bakalım :D

      Sil