, , , , , ,

Alışveriş | 1


Yağmurlu bir İzmir'den herkese merhaba :) Son birkaç gündür İzmir'e feci derecede yağmur yağıyor, tam kitap okunacak zamanlar bunlar ;) Ama ben bu yağmurlu günde, kardeşimle birlikte dışarıdaydım; Karga'ya ve Pan Kitabevi'ne uğrayıp yukarıda görmüş olduğunuz güzelleri aldım ^_^

Öncelikle Alsancak'ta bulunan Karga'ya gittim. İnternet alışverişlerimde her zaman kapıda ödemeyi seçen biriyim, kapıda ödeme seçeneği olmayan sitelerden alışveriş yapamıyorum ve bu sorunu en çok kitap, film, dizi temalı eşya almak istediğimde yaşıyorum. Bu yüzden bu tarz eşyaları satan yerler aramıştım ama bulamamıştım. Karga'yı ise kardeşim vasıtasıyla keşfettim. Karga, takılardan kupalara, tişörtlerden hediyelik eşyalara kadar kitap, dizi ve film içerikli eşyaların yanında ilginç ve farklı eşyaların da satıldığı bir dükkan. Alsancak İskele'nin tam karşısındaki ara sokakta yer alıyor. Dükkanda görevli kişiler yardımsever ve güler yüzlü. İstediğiniz takı veya eşya ellerinde kalmamışsa, geldiğinde size bilgi vermeleri için telefon numaranızı da bırakabiliyorsunuz.


Buradan daha önce Evenstar kolyesini almıştım, bugün ise Aragorn'un taktığı Barahir yüzüğünü aldım. Fiyatları çok uygun, eşyalar ise orijinallerine oldukça benziyor. Takıların fiyatları 10-35 lira arasında değişiyor, ama takıların çoğunluğu 20-25 lira arasında. Evenstar'ı 35'e, Barahir yüzüğünü ise 25'e aldım.



Karga'ya ilk gidişimde fotoğraf çekememiştim, bugün de acelem olduğu için çok fazla çekemedim maalesef. Fakat çektiklerim, dükkanda satılan takılar hakkında bir fikir edinmenize yardımcı olur diye düşünüyorum. Karga'nın facebook sayfası için buraya, sipariş verebileceğiniz sitesi için şuraya tıklayabilirsiniz. Daha detaylı bilgileri buralardan alabilirsiniz.


Alsancak'tan Karşıyaka'ya geçip Pan Kitabevi'ne gittik. Buraya en son 6-7 yıl önce gelmiştim sanırım, mekanın düzeninin biraz değiştiğini fark ettim. Ama o muhteşem kitap kokusu, değiştirilemeyecek ölçüde sinmiş :) Pan'a gitme amacımız ise Hobbit'in ingilizce cep boyunu almaktı. Yakın zamana kadar D&R'da vardı fakat geçenlerde baktığımda tükendiğini gördüm. Hobbit'i bulamadım ama onun yerine bu üç kitabı aldım. Peri Masalları Üzerine'nin basımı bittiği için hiçbir kitap alışveriş sitesinde görememiştim bu kitabı. Şans eseri, Pan'da buldum. Aynı şekilde Roverandom da uzun zamandır almak istediğim, ama bir türlü alamadığım Tolkien kitaplarındandı. Bulmuşken onu da alayım dedim ^_^ Çıplak Şölen'i ise aramadığım sahaf, kitapçı, kitabevi kalmamıştı sanırım. Gerçi, benim istediğim basım başkaydı ama bunu da bulmuşken almak istedim. Bu kitabın, bende bir başka basımının Türkçe e-book'u vardı. Kitabın ilk sayfalarını şöyle bir karıştırdım, aklımda kaldığı kadarıyla karşılaştırma yaptım. Aralarında çok bir fark görmediğim için bunu da almak istedim :) Bu arada, Pan Kitabevi'nin internet sitesi için buraya tıklayabilirsiniz, sitede mekanın bolca fotoğrafı bulunuyor.

Karşıyaka'dan ise Konak'taki Kızlarağası Hanı'na da uğradık ama oradan bir şey almadığım için bu kısma kısaca değiniyorum. Handaki sahafın bir başka şubesinin Kemeraltı'nda, caminin hemen arkasındaki düğmecilerin orada yeni bir şube açtıklarını öğrendik. Fakat biz oraya gidene kadar yeni açılan şube kepenk indirmişti, bile. Öğrendiğimize göre o şubede, yakın zamanda çıkmış daha çok kitap varmış. Yanlış hatırlamıyorsam, sahafın adı Tepekule'ydi. Bir ara oraya da uğramayı ve neler var neler yok bir karıştırmayı düşünüyorum :)


Son bir ayda hem Karga'dan hem de Pan'dan aldıklarım bu şekilde... Bugün benim için bayağı yorucu geçse de aldıklarıma değdi, bence. Uzun zamandır internetten sipariş verdiğim için, Pan'daki ilk dakikalar beni biraz çarptı; dokunarak kitap almayı gerçekten çok özlediğimi fark ettim. Karga'ya ise fırsat buldukça uğramayı düşünüyorum. Dükkandaki takılar, eşyalar bir değişim halinde olduğu için, özellikle istediğim takıları tükenmeden almak istiyorum :) İzmir'deyseniz Karga'ya mutlaka uğrayın; Pan Kitabevi ise İzmir'in en iyi kitapçılarındandır, ona da kitap almayacaksanız bile sırf o muhteşem atmosferde bulunmak için uğrayın derim ;)


post signature
Paylaş:

2 yorum:

  1. Süper bir yazı olmuş. Kaç yıllık İzmirliyim ama şu Karga'ya hiç gitmedim. Kendimden utandım şu an ki değişik şeyleri de çok severim. En kısa zamanda gidip bakacağım. Pan'a eskiden beri giderim ama sık değil.. Ortamı çok güzel gerçekten. En kaliteli kitapevlerinden biri. :) Çalışanlar da ilgili. İstediğin kitapları bulabilmene sevindim canım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ^_^ Mutlaka uğra, ben de bilmiyordum İzmir'de bu tarz yerler olduğunu. Bir de Cadı Kazanı var Kıbrıs Şehitleri'nde, ona da bir bak istersen :)

      Sil