, , , , , , , , , , , ,

Yorum: Maleficent (2014)

Tür: Aksiyon, Fantastik, Macera
IMDb Puanı: 7,2 (128.512 oy)
Türkçe Adı: Malefiz
Yönetmen: Robert Stromberg
Oyuncular: Angelina Jolie, Elle Fanning, Sharlto Copley, Sam Riley, Imelda Staunton...
Vizyon Tarihi: 30 Mayıs 2014
Süre: 97 dk.
Disney, 1959 klasiği "Uyuyan Güzel"in kötü karakterinin anlatılmamış hikâyesi olan Malefiz'i sunar...

Görkemli siyah kanatlara sahip güzel, saf ve genç bir kadın olan Malefiz, barışçıl bir orman krallığında büyüdüğü için huzurlu bir hayata sahiptir. Ta ki bir gün insanlardan oluşan istilacı bir ordu gelip, topraklarının düzeni tehdit edene kadar... Malefiz, topraklarının koruyucusu olur ama acımasız bir ihanete uğrayınca o saf kalbi taşa dönüşür. İntikam hırsıyla dolan Malefiz, insanların kralıyla destansı bir savaş verir ve kralın yenidoğan çocuğu Aurora'yı lanetler. Çocuk büyüdükçe Malefiz, Aurora'nın krallığa başarı getirecek ve Malefiz'in gerçek mutluluğunu sağlayacak olan anahtar olduğunu fark eder.
Maleficent, etkileyici fragmanıyla ilgimi çeken filmlerden biriydi. Filmi, vizyona girdiği zaman sinema salonunda izleyecek fırsatım olmamıştı. Dün, izleyecek film ararken Maleficent'a denk geldim ve filmi büyük bir keyifle izledim :)

Senaryo, beklediğimden biraz daha farklıydı. Klasik Uyuyan Güzel masalını hepimiz az çok biliyoruz. Senaryonun ise masala uymayan bazı noktaları vardı. Örnek vermem gerekirse, Maleficent, masala göre daha iyi bir karaktere sahip ki bu da masalın son kısmını bir hayli değiştiriyor; masalda bulunmayan bazı yaratıkların senaryoya eklenmesi de bir başka değişiklik. Ben, bu klasik masal baz alınarak Maleficent'ın eski yaşamının anlatılacağını sanmıştım. Nitekim, izlediğim fragman da bunu destekler nitelikteydi. Ama fragmana yapılan değişiklikler yansıtılmadığı için biraz şaşırdım. Yine de, masalın bu versiyonunu da sevdiğimi söyleyebilirim.

Görsel efektler biraz abartı gibi geldi bana. Bunda, her şeyin çok canlı renklerde olmasının veya yaratıkların fazla gerçekçi gözükmemesinin de etkisi olabilir. Filmin bir masalı anlattığını düşünecek olursak gerçekçiliğin bir önemi olmadığını da düşünebiliriz. Ama efektler birazcık gerçeğe yakın olsaydı, daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum.

Senaryoda bazı değişiklerin yapıldığından bahsetmiştim. Bu değişikliklerin bazıları beni şaşırttı, bazılarını ise tahmin etmiştim. Tahmin etmediklerim ise sürpriz unsuru yerine geçerek dikkatimi yeniden filme vermemi sağladı.

Oyuncuların bir kısmını başka yapımlarda görmüştüm, diğerlerine ise ön planda olmadıkları için fazla dikkat etmedim. Angelina Jolie'nin performansı beklediğimden çok daha iyiydi; hatta mükemmeldi. Sharlto Copley de başarılıydı. Elle Fanning'i daha önce Criminal Minds'da izlemiştim; o zamanlar bir çocukken, şimdi büyüyüp oyunculuk yeteneğini geliştirdiğini görmek güzeldi.

Maleficent, görsel açıdan tatmin eden efektleri ve orijinal masaldan bazı yönleriyle ayrılan senaryosuyla beklediğimden farklı ama izlemesi keyifli bir yapımdı. Film, sırf Angelina Jolie'nin sergilediği muhteşem oyunculuk için bile izlenebilir :)


post signature
Paylaş:

5 yorum:

  1. Angelina Jolie gerçekten harikaydı.
    Son zamanlarda Disney masalları farklı şekillerde tekrar bizlere sunuyor.
    Alice Harikalar Diyarında olsun Pamuk Prenses ve Cadı olsun. Ama bence içlerinde en başarılı yapıt da Maleficent ki bunda Angelina Jolie payı çok büyük.
    Çok keyifle izledim ve izlerim :)

    YanıtlaSil
  2. gerçekten çok iyi bir film olmuş, tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. Seni etiketlediğim bu mimi yaparsan çok sevinirim http://kitapperisininsihri.blogspot.com.tr/2014/10/uyumlu-uyumsuz-mim-kendi-mimim.html?m=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler mimlediğin için ^_^ Mimi en kısa zamanda yapmaya çalışacağım :)

      Sil
    2. Asıl ben teşekkür ederim ^.^

      Sil