, , , , , , , , , ,

Ne(ler) Yapıyorum | 6


Merhaba, öncelikle herkese iyi bayramlar :) Havaların dengesiz olduğu şu günlerde nereye baksam öksüren, aksıran, burnunu çeken insanlar görüyordum. Çok değil, birkaç gün önce ben de bu hasta kervanına katıldım. İşin ilginç yanı ise, tam da kitap okumaya başladığım bu zamanlarda hastalığa yakalandım. Kafamın ağırlığını taşıyamayacakmış gibi olduğumdan yapabildiğim tek şey yatmak... Kitap ve çay, hastalığa birebir gelse de kitap okumak için gerekli dikkati toparlayamıyorum. Bu yüzden birkaç gün daha kitaplarıma el süremeyeceğim. Onun yerine yattığım yerden bolca meyve, su ve ilaçlar eşliğinde Criminal Minds izliyorum ^_^

Uzunca bir süre hasta olarak kalacağım, muhtemelen ve blogla pek ilgilenemeyeceğim. Bu yüzden blog boş kalmasın diye biraz kitaplar biraz da gezintilerle ilgili bir yazı yazmak istedim. 

Birkaç haftadır, 20. yüzyıl Amerikan edebiyatı eserlerine merak salmış durumdayım. Bazı yazarları araştırıp kitaplarına bakıyorum. Yeni bir alınacaklar listesi oluşturup hangi kitapların tükendiğini inceledim. Geçtiğimiz pazartesi günü basımı tükenen kitapları bulmak için kardeşimle birkaç sahaf gezdik. Bu yazıda ise gezdiğim sahaflara ve karşılaştığım minik sürprizlere değineceğim.

Öncelikle, bahsedeceğim mekanların İzmir'de bulunduğunu belirteyim. İzmir'deyseniz bu mekanlara mutlaka uğramalısınız. Sizin İzmir'de bildiğiniz herhangi bir sahaf, kitapçı, vs. varsa tavsiye edeceğiniz mekanları yorum olarak gönderebilirsiniz deyip pazartesi günkü maceramı anlatmaya geçiyorum :)

İlk önce Sevgi Yolu'na uğradık. Aradığım kitapların (Mezbaha No:5 ve Çıplak Şölen) burada olma olasılığının düşük olduğunu bilsem de ne olur ne olmaz diye sorduk, soruşturduk. Kimisi oldukça cana yakındı, aradığım kitaplara benzer kitaplar önerdiler; kimisi ise kitabın normal fiyatının birkaç lira üstünde söyleyip sana şu kadara olur diyerek kitabı normal fiyatında satmaya çalışacak kadar uyanık olduğunu düşünüyordu. Sevgi Yolu'nda bu kitapları bulamasam da çok hoş bileklikler buldum. Uzun zamandır Deathly Hallows kolyesinden almak istiyordum ama fiyatı uçuk gelmişti bana. Çok daha ucuza o işaretin bileklik versiyonunu bulduk. İpleri kesip zincir buldum mu, kolyem hazır olacak :)

Ardından Kıbrıs Şehitleri'ndeki sahaflara bir göz atmayı düşündük. 1440. sokaktaki iki sahaf/kitapçıda şansımızı denedik; Doğan Kitabevi ve Kenar Kitabevi. Doğan Kitabevi, tavana kadar uzanan kitaplıkları ve muazzam kitap arşiviyle sahaf havasında bir kitapçı. Kenar Kitabevi ise buraya göre biraz daha modern görünüşlü ve daha çok çalışma ve test kitapları satan bir yer. Bu iki mekanda da kitapları bulamayınca tavsiyeleri üzerine Ege Kitap ve Plak Evi'ne uğradık. Soluduğumuz havayı bile değiştiren, çok farklı bir tasarımı var bu mekanın. İstediğim kitapları bulamasam da mekandan ayrılmak istemedim. Bu yüzden bu kitaplar hakkında sorular sordum. Öğrendiğime göre kitapların basımı artık yokmuş ve bu kitaplar için istenen fiyat da bayağı tuzluymuş. Kitapların e-book'larını edinsem de kitaplığıma koyacağım, dokunup koklayacağım kitapları tercih ediyorum. Şimdilik e-book olarak idare edeceğim ama bulabilirsem de kitapları almayı düşünüyorum.

Tam maceramız sona erdi derken, kardeşimin ısrarları üzerine Cadı Kazanı'na girdik. Bilmeyenler için, Cadı Kazanı çeşitli kitap, dizi ve filmlerle ilgili veya otantik tarzda eşyaları bulabileceğiniz bir dükkan. Özellikle kupalar ve tişörtler oldukça ilgi çekici. Takı konusunda ise birçok seçenek mevcut ama kitap-dizi-film üçlüsüyle ilgili takılardan çok az var. Şans eseri, o gün dükkana Time Turner kolyesi gelmiş. Bu kolyelerin sıralandığı tutacağı görünce gözlerim ışıldadı, aradığım kitapları bulamamanın getirdiği hüzün anında yok oldu. Mekanın facebook adresine bakmak isterseniz şuraya tıklayabilirsiniz. Heyecandan dükkanda fotoğraf çekmeyi unuttum maalesef, ama aldıklarımı fotoğraflamayı başardım ;)



İzmir'de birçok takı satıcısında bu tarz bileklikleri görebilirsiniz, artık; Harry Potter'dan Açlık Oyunları'na kadar birçok kitap, dizi ve film ile ilgili takılar basit malzemelerle üretilip çok ucuza satılıyor. Ama Time Turner gibi ayrıntısı bol, üretimi zor takıları satan başka bir yer bilmiyorum. Siz de benim gibi alacağınızı dokunarak, inceleyerek alma taraftarıysanız ve İzmir'deyseniz bu mekanı es geçmeyin derim ;)

Not: Bileklikler genel olarak 2-3 lira arasında değişiyor, Time Turner ise 20 lira.

post signature
Paylaş:

12 yorum:

  1. Çoook geçmiş olsun bol bol c vitamini almayı unutma :(

    YanıtlaSil
  2. Ama ben çatladım kiii. :((( Harika görünüyor canım,güle güle kullan. :)

    YanıtlaSil
  3. Hangi kitaplar olduğunu gerçekten merak ettim istersen bende Bursa'da sorup soruşturabilir bulduğum anda da sana kargolayabilirim ^^ Ayrıca HP serini okumasam da kolyeye bayıldım.Gerçekten çok güzelmiş bende aramalara başlayıp bir tane bulunca direkt almayı planlıyorum *-* Son olarak da çook geçmiş olsun ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mezbaha No:5 ve Çıplak Şölen'i aramıştım. Bulabilirsen çok iyi olur ama seni de zora sokmak istemem, çünkü kitapların basımı olmadığı için elinde olanlar çok uçuk fiyatlara satıyorlar. Teşekkürler, yine de ;)

      Sil
  4. cadı kazanına, konak metrodan nasıl gidebilirim biliyor musun? şu an o time turner kolyesi için yanıp tutuşuyorum resmen :) umarım ben gidene kadar bitmiş olmaz :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metro ile Halkapınar'da izbana aktarma yapabilirsin. İzban ile Alsancak'a git, garda in. Gardan, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne yürümen gerekecek. Kıbrıs Şehitleri'nin ne tarafta olduğunu kime sorsan gösterir. Cadı Kazanı ise 1440. Sokak'ta olması lazım.

      Kolyenin biteceğini sanmıyorum, ben geçen hafta gittiğimde yaklaşık 10 adet vardı. Umarım alırsın :)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim:) şimdiden heyecanlandim:) peki kaç dakika yürüme mesafesinde yaklaşık olarak size de zahmet veriyorum kusura bakmayin:(

      Sil
    3. Çok değil, 10 dakika civarında sürer muhtemelen. Önemli değil :)

      Sil
  5. Selam ! Arkadaşım la ben blogunu bayadır takip ediyoruz. Hatta Kerstin Gierin serisini senin tavsiyen üstüne aldık birlikte okuduk ve çok sevdik :D Ne zamandır kitap yorumu yapmamıssın ya :D Kitap yorumu istiyoruz artık lütfen :D Buarada kolyeye ba-yıl-dım, güle güle kullan ! Keşke bizim burda da öyle bi mağaza olsa, koşar alırdım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Derslerle izlediğim dizileri zar zor birlikte götürüyorum, okuyabilirsem anca yolda kitap okuyabiliyorum şimdilik. Bu ay içinde yazın bitirdiğim 2 kitabın yorumunu girmeyi düşünüyorum ama bakalım, hatırladığım kadarıyla yazacağım artık ;)

      Sil