,

Etkinlik: Book Challence Tag


Uzun zamandır mim etkinliğine katılmamıştım. Yazın kendimi soyutlayarak dizi izlediğim haftalarda beni mimleyenler, mimlendiğimi belirtirse sevinirim; zira o zamanlarda blog aleminde neler olduğuyla ilgili hiçbir fikrim yok :D

Gelelim Deve Tuşu'nun beni mimlediği Book Challence Tag'ine. Bu etkinlikte 6 soru bulunuyor. Soruları açıklayarak cevapladıktan sonra 20 kişiyi mimlemeniz gerekiyor. Gül Kaptan'a beni mimlediği için çok teşekkür ediyorum. Onun cevaplarına bakmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Benim cevaplarım da aşağıda yer alıyor :)

1. İlk Hayranlığım: Dünyanın Merkezine Yolculuk


Bana kitap okumayı sevdiren ve beni fantastik türüyle tanıştıran kitap, Jules Verne'in Dünyanın Merkezine Yolculuğu'ydu. Kitabı bitirdikten sonra babama koşup kitabı defalarca anlattığımı hatırlıyorum. Ne kadar imkansız olsa da yer altındaki o olağanüstü dünyanın var olabileceğini bir anlığına bile düşünmek, inanılmaz derecede keyifliydi. O yaşlarda beni böylesine etkileyen, hayal gücümü fazlasıyla geliştiren bir kitap daha olmadı.


2. Favori Serim: Yüzüklerin Efendisi


Birkaç yıl önce olsa bu soruya düşünmeden cevap verebilirdim. Ama şimdi, uzunca düşünmem gerekiyor. Aklım diğer serilerde kalsa da Yüzüklerin Efendisi'nin yeri bende ayrı olduğu için onu seçiyorum :) Onun dışında Harry Potter, Sherlock Holmes, Açlık Oyunları, Ölümcül Oyuncaklar, Percy Jackson, Vampir Günceleri, Lanet İşleyiciler ve daha onlarcası aklıma gelmeye devam ediyor. Satırlar boyunca bu serileri okumamanız için bu maddeyi burada kesmem lazım :D


3. Favori Kitabım: Saksı Olmanın Faydaları


Beni zorlayan bir madde daha... O kadar çok favori kitabım var ki, aralarından seçim yapmam çok zor. Ben de aklıma ilk geleni seçip yazdım. Bir seriye dahil olmayan kitaplardan bunun dışında, 1984, Fahrenheit 451, Çıplaklar, Dracula, Silmarillion, Yokyer, Aynı Yıldızın Altında ve daha okuduğum birçok kitap favorilerim arasında.


4. Favori Erkek Karakterim: Lestat de Lioncourt


Uzun uzun açıklamama gerek yok sanırım, beni tanıyanlar Lestat saplantımı hayranlığımı bilirler. Zaten Lestat da o dalgalı sarı saçları, gri gözleri, aristokrat havası, duygusal ama aynı zamanda acımasız kişiliğiyle hayran olunmayacak gibi değil. Sadece vampirler içinde değil, bütün kitap karakterleri içinde gerçek olmasını en çok dilediğim karakterlerin başında geliyor kendisi. Anne Rice'ın karakter yaratma becerisini de düşündüğümüzde, insanın Lestat'ın gerçekten var olup olmadığını bir anlığına sorgulaması kadar doğal bir şey yok bence :)


5. Favori Bayan Karakterim: Hermione Granger



Zaten sevdiğim bayan karakterlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmediği için, içlerinden favorim olanı seçmek çok da zor olmadı :D Hermione ile çocukluğuma kadar dayanan eski bir bağım olduğu için onu seçtim. Hatta kendisi, sevdiğim ilk bayan karakter bile olabilir ^_^


6. Favori Okuma Saatim: Gece


Her zaman, her yerde kitap okuyabilsem de en çok geceleri, herkes uykudayken ve ortam sessizken okumayı seviyorum. Bu zamana ek olarak özellikle kış aylarında, güneşin doğmasına dakikalar kala uyanıp sıcacık yatağımda kitap okumak da çok zevkli; bir de herkes daha uyuyorsa ve çıt çıkmıyorsa okuduğum kitabın sayfaları arasında kaybolmak çok daha kolay oluyor :)

Bu etkinliğe çok geç katıldığım için mimleyecek kişi bulmakta zorlandım. Bu yüzden bu yazıyı görüp etkinliğe katılmayan kişiler varsa, onları mimliyorum ben de :) Katılanlar, yazılarının linkini yorum olarak bırakabilirler ^_^

post signature
Paylaş:

5 yorum:

  1. saksı olmanın faydalarını ne kadar sevdiysem kapağından da o kadar nefret etmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah, sorma! Ben de hem kapağından hem de çevirisinden pek memnun değilim :/

      Sil
  2. Dünyanın Merkezine Yolculuk ablam tarafından zorla okuduğum ve sonrasında elimden bırakmadığım bir kitap olmuştu. :)
    Hermione ilk başlarda biraz kendini beğenmiş olduğundan çok ısınamamıştım ben ona, Ron ile pek anlaşamıyorlardı tabi onun da etkisi var. Sonradan sevdim ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hermione'yi ilk kitaplarda ben de sevmemiştim ama daha sonra bayağı bir benimsedim kendisini :)

      Sil
  3. Merhabalar. Blogunuz için 'Dart Ödülü' verdim :) http://devetusu.blogspot.com.tr/2014/10/dart-odulu.html

    YanıtlaSil