, , , ,

Tanıtım: Danielle Martinigol - 100Dünya'nın Gizli Yüzü (La trilogie des Abîmes, #1)

Goodreads Puanı: 4,31 (16 oy)
Orijinal Adı: Les Abimes D'Autremer
Yayınevi: ON8 Kitap
Çeviri: Azade Aslan
Liste Fiyatı: t 15,00
Sayfa Sayısı: 190
Uzak gelecekte, uzay-zamanı katlamayı başaran insan ırkı Dünya'yı aşmış, koloniler halinde galaksinin dört bir yanına dağılmış durumda. İnsanlık yine bilindik hırslar, tanıdık emeller ve benzer siyasi yapılarla varlığını sürdürüyor. Birbirinden binlerce ışıkyılı uzaklıktaki gezegenlerin oluşturduğu "100Dünya Konfederasyonu" adlı bu yeni düzende, Dünya'dan da mavi, gizemli bir okyanus-gezegen dikkati çekiyor: Başkadeniz. Konfederasyonun en genç gazetecilerinden, Agoralı Sandiane Ravna objektifini bu ketum gezegenin sırlarına çevirdi bile. Bilmediğiyse, gerçekleri öğrenmekle onları medyada paylaşmak arasında çok hassas bir denge olduğu...

İnsanın doğa üzerindeki egemenliğine bir sınır çizmek mümkün mü? Buluşlar ve keşiflerle bugünlere gelen insanın "merak" duygusunu esas harekete geçiren nedir? Bilgilenme ve haber alma hakkı yaşam hakkının önüne geçtiğinde, en büyük zararı kim görür? Fransız bilimkurgu edebiyatının tanınmış yazarı Danielle Martinigo'’ün ünlü üçlemesi "100Dünya" başlıyor.

"Bir anda, on bin yolcunun gözüne siyah perde indi. Herkes asıldığı tutamağı bütün gücüyle sıkıyordu. Uzaygemisinin derinliklerinden hayvansı bir kükreme yükseldi. Sandiane manyetik akımın avuç içlerine battığını ve vücudundan aktığını hissetti, Uzaygemisinin akıl almaz donanımı. onları galaksinin bir ucundan diğerine ulaştırmak için uzayı ikiye katlarken, genç kız saniyeleri saymaya başladı."
On8 Kitap, son zamanlarda çevirdiği eserlerle ilgimi çekiyor. Özellikle çıkardıkları bilim kurgu türündeki kitapları takip ediyorum. 100Dünya'nın Gizli Yüzü de yayınevinin ilgimi çeken kitaplarından biri. Kitabın GR'de çok fazla oylanmadığı dikkatimi çekti, bu da kitabı daha çok merak etmeme neden oldu. 100Dünya'nın Gizli Yüzü, 2002 Grand Imaginaire Gençlik Romanı Ödülü ve 2003 Chronos Ödülü'nü aldığı hâlde adını çok duyurmamış. Kitabı en kısa zamanda edindikten sonra kitabın keşfedilmemiş başarılı kitaplardan olup olmadığını öğrenmek istiyorum :)

On8 Kitap'a göre serinin ikinci kitabı ağustosta, üçüncüsü ise eylülde çıkacak. 100Dünya'nın Gizli Yüzü'nü seversem, serinin devam kitaplarını da almayı düşünüyorum.

post signature
Paylaş:

2 yorum: