, , , , ,

Yorum: Agents of S.H.I.E.L.D. - 1. Sezon 17. Bölüm


Uzun zamandır dizi yorumu yazmıyordum. Art arda o kadar çok dizi izliyorum ki yorumu sıradaki diziyi izledikten sonra yazarım diye ertelemekten unutuyorum. Başlarda bu durum içime çok dert olsa da üşengeç yanım bir süre sonra kontrolü ele aldı ve izlediğim dizilerin yorumlarını yazamamayı normal bir şeymiş gibi karşılamaya başladım. Ama artık üşengeçliğimden kurtulup buna dur diyorum ve dizi yorumu yazmaya Agents of S.H.I.E.L.D. ile başlıyorum :)

Aslında bu bölümü 3 gün önce izlemiştim. Ama dizideki o olay beni öyle bir sarstı ki... Bölümün senaryosunu gayet başarılı buldum, hatta izlediğim en iyi Agents of S.H.I.E.L.D. bölümüydü bile diyebilirim. Ama o olay yok mu... Üstünden 3 gün geçmesine rağmen olanları hâlâ sindiremedim. Dizinin bu bölümünü henüz izlemeyenler okumayı kesip sayfayı hemen terk etsin. Zira birazdan en şok edicisinden bir spoiler bombardımanına maruz kalabilirsiniz. Bölümü izledikten sonra buraya gelip o malum olay hakkında yorumlarınızı bırakabilirsiniz, dilediğimizce konuşup dedikodu yapabiliriz ^_^



Devamı spoiler içerir.



Bilmemkaç bölümdür Clairvoyant/Kâhin üzerinden yürüyordu olaylar. Her taşın altından Kâhin'in çıkması beni biraz sinir etmeye başlamıştı. Geçen bölümde Ajan Ward'ın vurduğu kişinin gerçekten de Kâhin olmadığını tahmin etmiştim. Ama Kâhin'in gerçekten kim olduğunu öğrenince çok şaşırdım. Geçen bölümü öyle bir yerde bırakmışlardı ki Victoria Hand'in Kâhin olduğunu sanmıştım. Dizinin böyle ters köşeye yatırmasını seviyorum :) Herkes birbirinden şüphelenirken gerçek düşmanın bambaşka biri çıkmasını daha çok seviyorum :D

May'in Nick Fury'ye rapor verdiği biraz barizdi, zaten. May, asıl hain olmasa da Tahiti olayını ta en başından beri bildiğini ve Coulson'la paylaşmadığını öğrendiğimde ben bile ihanete uğramış gibi hissettim; Coulson'ın neler hissettiğini düşünemiyorum.

Nick Fury demişken... Dizide birkaç kez daha MARVEL filmlerine göndermeler yapılmıştı; bu sefer de Captain America: The Winter Soldier'dan bahsedildi kısaca. Bu bölümü izlemeden önce filmi izlemekte yarar var, yoksa bazı bilgilere takılıp -Fury'nin nasıl öldüğü, ölümünün bir aldatmaca olup olmadığı gibi- dizideki olayları kaçırabilirsiniz.


Gelelim bölümün bombasına... WARD!!! O adam nasıl da sinsi, iki yüzlü, içten pazarlıkçı herifin tekiymiş de haberimiz yokmuş. Bir de May'in yaptığı şeyi öğrenince yattığı bunu-nasıl-yaparsın ayakları yok mu... Eh, Ward'ın hocasından beklerim böyle bir şeyi; adamdan resmen tekinsizlik akıyor. Ama, Ward? Victoria Hand'in Ward'ın eline silahı verdiği andan itibaren geçirdiği değişim -ya da gerçek yüzünü gösterişi mi demeliyim- beni şok etti. Hatta o ilk şok anında acaba, dedim... Acaba Ward gizli gizli ajan mı? Belki de HYDRA'nın içinde S.H.I.E.L.D. ajanıdır. Ama sonra Ward'ın bölümün sonundaki o tüyler ürpertici ne yaptığını bildiğini anlatan bakışını gördüm ve adamın bütün yaptıklarının, yaşadıklarının, hissettiklerinin yalandan ibaret olduğunu anladım. Bütün o Skye-benim-için-çok-önemli-onu-korumak-için-her-şeyi-yaparım tavırları, bundan-kurtulursak-takılırız sözleri ve daha nicelerinin yalan olduğunu öğrenince Ward'ı alıp bir kaşık suda boğasım geldi. Takımın, Ward'ın gerçek bağlılığının nereye olduğunu öğrenince hissedeceği aldatılmışlığı düşündükçe üzülüyorum. Umarım senaristler Ward'ın bedenini ele geçiren bir çeşit HYDRA teknolojisi filan yazmayı düşünürler, yoksa gelecek bölümlerde çok pis şeyler olacak.

post signature
Paylaş:

1 yorum:

  1. Oyun içinde oyun mantığı ile senaryolar yazılıyor şu aralar, bu dizinin seneryosuda süpriz yaşatmak tan kendini hiç esirgemiyor. Olabilecekler hakkında bir kaç olasılık var, bunlardan biride ward denen elamanın takıma kendini gizleyerek geri dönmesi gibi suçu kahin denen kişiye atıp bunu tezgahlayabilirler. Skye hala eski suçlarından aklanmış değil oda takıma ihanet edebilecek bir pozisyonda her bölümde yapıyı sorgulaması buna işaret olabilir. Ward'un diğer versiyonu kahinin diğer öğrencisi (siyah arkadaş) hala takımla o ne kadar güvenilir onada bakmak lazım. En önemlisi de uzaylı kanı ile hayata dönen iki arkadaş var konu oradayken başka yerlere gitti (ihanet, cianyet vs. vs.) konuyu tekrar oraya çevirip anormal şeyler de görebiliriz.
    Favorim Game of Thrones olsada (bir kaç bölüm sonunda ciddi ciddi küfürler etmiştim) arada ilginç süprizler yapan dizilerde hoşuma gidiyor.
    Herkese iyi seyirler...
    Murat U

    YanıtlaSil