, , , , ,

19. İzmir Kitap Fuarı


Uzun bir aradan sonra herkese merhaba :) Son birkaç haftadır yoğunluktan dolayı blogumla ilgilenemiyorum, fakat her fırsatta kitap okumaya çalışarak bu durumu telafi ediyorum :) Özellikle bu hafta içi derslerim çok yoğundu. Neyse ki bu yoğunluk biraz olsun hafifledi de kendimi fuara atabildim.

Fuarın ilk günlerinde Yorum Durağım'dan Damla ile buluşup fuarın nabzını bir yoklayalım dedik :) Birkaç gün sonraya sunumlarım olduğu için o günler ruh gibi gezdiğimden ne fuardan tat alabildim ne de fotoğraf çekebildim. Ama sunumlarım biter bitmez kendimi kitapların arasında kaybettim :D

Cuma günü ve dün kitap fuarındaydım. Cuma günü yoğunluk az olsa da cumartesi günü fuar bayağı kalabalıktı. Dün, Damla ve Kitap Avcısı'ndan Elçin ile birlikte yazar Müge İplikçi'nin söyleşisine katıldıktan sonra Yabancı Yayınları'nın standındaydık. Hem fuarı gezdik hem de stand görevlisi olduk ^_^ Ayrıca Tuğçe'nin Kitaplığı'ndan Tuğçe de Yabancı Yayınları'ndaydı. Daha sonra, Pegasus'un standında görevli olan The Reading Lady'den Onur, Sui Generis'ten Hülya, The Codex'ten Gizem ve Kitap Karnavalı'ndan Duygu ile tanıştık :) Bu seneki fuarın o eski havası ve indirimleri olmasa da en çok sevdiğim ve eğlendiğim fuar, bu senekiydi :)

Fuardaki genel indirimler %20-25 arasında değişiyor. Bazı yayınevleri belirli sayıda veya fiyatta kitap aldığınız takdirde %30-35'e varan indirimler yapabiliyor. Aynı şekilde kitap setlerinde de indirimler mevcut. Dex'in her sene olduğu gibi bu sene de 4 ve 9 liralık kitapları vardı ama bu kitaplar, geçen seneye kıyasla daha az sayıdaydı. Koridor Yayınları'nın ve Martı Yayınları'nın 10-15 liralık kitapları mevcuttu. Timaş Yayınları ve Can Yayınları'nda %30 indirimli kitaplar bulabilirsiniz. Fuara gittiğinizde mutlaka ON8'in standına uğrayın, derim. Kitaplar genel olarak 10 lira ve stand görevlileri oldukça ilgili :) Biz ON8'den kitap alırken sohbet edip ON8 kitapları hakkında konuştuk ^_^








Fuarın indirimlerinden tatmin olmamama rağmen geçen seneye kıyasla daha çok kitap almışım. Fuara 3 gün gittim ve bu 3 günde kitaplığıma toplam 21 yeni kitap katıldı. İhanet Altını, Ağaçtaki ve Doctor Who Shada dışındaki kitapları kendim aldım. Aynı Yıldızın Altında'yı ise John Green setinde olduğu için aldım, o kitabı muhtemelen birine hediye edeceğim :)

Minik bir not: Aldıklarımdan Yürüyen Kentler'i bitirdim bile :) Yorumu, okuduğum fakat henüz yazmadığım diğer kitapların yorumlarıyla birlikte en kısa zamanda bloga eklenecek ;)



post signature
Paylaş:

16 yorum:

  1. şu sa alt taraftakic adı sayesinde yazını okuyamıyorum :)) durmadan ona tıklayıp tatlı tatlı yukarı uçasım geliyo :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düzeltmeye çalıştım, umarım olmuştur :)

      Sil
    2. Yoo düzeltin diye söylemedim aslında, çok beğendim tasarımı :)

      Sil
    3. Okunmuyorsa düzelteyim dedim de :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Çok sevimlü bir fuarmış bu be. :D Aldığın kitaplar da çok tatlı *-*
    Ayraçlar... Tauriel, Batman, Star Wars? :O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyleydi valla :)
      O ayraçlardan neredeyse her yayınevinin standında vardı. Bir ara kitaptan çok ayraç alacağımdan korkmuştum ama kendimi frenleyebildim :D Bir de minnak defterler aldım ama onları koymayı unutmuşum bak; onlar da çok sevilesi şeyler, kullanmaya kıyamayacağım sanırım :D

      Sil
  3. Gece okulu ve ölümcül merhamet'i tavsiye ederim:)
    İyi okumalar:)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    dex kitapları aldıysanız mutlaka önümden geçmişsiniz demektir :)
    ben de altın kitapların standında canan tan kitapları satmakla meşguldüm, gözüm de hep tam karşımdaki dex in 4 ve 9 liralık kitaplarındaydı, ama bir türlü bakmak fırsat olmadı.
    benim fuar ganimetlerim 30 kitap :)
    ben de hemen blogumda yayınladım :)
    sevgiler...keyifli okumalar...
    (http://birtutamyagmur.blogspot.com/)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğunluktan dolayı Altın Kitaplar'a pek uğrayamadım, standa şöyle bir bakabildim sanırım...
      Teşekkür ederim, size de keyifli okumalar :)

      Sil
  5. Merhaba,

    Ben o ON8 standındaki görevli çocuk :) İyi ki gelmiştiniz yahu! Sayenizde yeni yazarlarla da tanışma şansım oldu benim de.

    Muhabbetimiz hiç eksik olmasın a dostlar :) Evet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok keyif aldım muhabbetimizden :) Bundan sonra her fuarda mutlaka ON8'e uğrayacağım ^_^

      Sil
  6. O John Green setini ben sattım :P Cidden çok güzel bir fuardı, sizinle tanışmak falan süper ötesiydi, en kısa zamanda son sözleştiğimiz yerde tekrar buluşalım :D hehehehe :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok sevindim hepinizle tanıştığıma ^_^ O yeri not ettim zaten, orası artık bizim buluşma noktamız :D

      Sil
  7. Merhaba bende fuarda stand görevlisi olarak çalışmak istiyorum ama nereye başvurmam ve ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum yardımcı olursan çok sevinirim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışmak istediğin yayıneviyle iletişime geçebilirsin. Yayınevlerinin e-mail adreslerini bilmiyorsan facebook, twitter gibi sosyal medya hesaplarına mesaj at, onlar neler yapman gerektiğini açıklayıp seni yönlendirir muhtemelen :)

      Sil