, , ,

Ne(ler) Yapıyorum | 3


Uzun bir aranın ardından herkese merhaba! Hala yaşadığımı ve bloga geri döndüğümü bildirmekten mutluluk duyuyorum :) Bir ay kadar önce şenlik kapsamında Harry Potter serisinin ilk 3 kitabını okumaya başlamıştım. Fakat hızımı alamayıp 4. kitaba başlamış, bütün seriyi bir haftada okumuştum. Geriye kalan 3 haftada ise Harry Potter'ın o büyülü dünyasından kendi muggle dünyama dönmeye çalıştım. Başarılı olduğumu pek söyleyemeyeceğim, zira geçtiğimiz birkaç haftada asa yapımından Harry Potter filmlerini tekrar tekrar izlemeye kadar HP ile ilgili çeşitli eylemlerde bulundum; Harry Potter kitaplarının getirdiği nostalji etkisi de cabası... Sonuç olarak yeni yeni toparlanıyorum fakat HP ile aramdaki bağı tam olarak koparabilmiş değilim ve bu bağın kopacağını da sanmıyorum. HP'nin bende her zaman ayrı bir yeri olmuştu ama bir ay öncesine kadar bu yerin unutulmaya yüz tuttuğunu fark etmemiştim. Şimdi ise biraz daha HP'ye bağlı, yenilenmiş bir şekilde; bloguma, kitaplarıma, dizi ve filmlerime geri dönüyorum :)

 

Kendimi Harry Potter'ın sihir dolu, muazzam dünyasında kaybettikten sonra henüz HP modundan çıkamadan başka bir kitap okumak gibi bir hataya düştüm. Uzun Dünya'yı yolda okumaya başlamıştım ve düne kadar da benim yol kitabım gibiydi. Kendimi biraz toparladıktan sonra kitabı bitirmeye karar verdim ve Voila! Kitabı dün akşam bitirdim. Kitabın yorumunu önümüzdeki günlerde bloga eklemeyi düşünüyorum. Bu arada ise uzun zamandır polisiye okumadığımı fark ettim ve Buz Prenses'e başladım. Kitap şimdilik iyi gidiyor, fakat şimdiden kitapta gözüme takılan bazı noktalar var.


En son Black Sails'in sezon finalini izlemiştim, sanırım; dizinin beklediğimden çok farklı bir senaryoyla ilerlediğini düşünecek olursak sezon finaline şaşırmamam gerekir. Kendimi HP'da kaybettiğim için dizilerin bölüm yorumlarını yazamadım, bazılarının yeni bölümlerini izleyemedim bile. Bu yüzden dizi hakkında ufacık da olsa bir yorumu araya sıkıştırıvereyim dedim :D  Ama bugünden itibaren kaçırdığım bölümleri izleyip eski tempoma kavuşacağım.


Bir ay boyunca Harry Potter filmlerini tekrar tekrar, gerek sırasıyla gerekse sırasız bir şekilde izlediğim için hiç film izlemediğimi söyleyemem. Ayrıca Divergent'ın çıkmasına bir haftadan az kaldı. Filmi sinemada izleyebilirsem yorumunu da kısa bir zaman sonra bloga eklerim :)

post signature
Paylaş:

4 yorum:

  1. Yaşaın HP kardeşliği! Çoook büyük bir yeri var bende de var boşluğu hiç dolmayacak.. Çok özlüyorum, keşke o dünyada olsak.. Çok güzel bir yazı olmuş. Hoşgeldin diyorum, bana da bekliyorum. :) Yeni kitapların yorumlarını da bekliyorum merakla!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke...
      Sıcak karşılaman için teşekkürler ^_^

      Sil
  2. Pottermore oynuyor musun, HP özlemi duyanlara şiddetle tavsiye edeceğim bişey. :) Ah ben de Uyumsuz haftaya cuma çıkacak sanıyordum ta ki dün tarihin 18 nisana ertelendiğini öğrenene kadar. ./

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk çıktığı zamanlarda oynamadan duramıyordum da, şimdi sadece HP özlemimi arttırıyor diye oynamıyorum :D
      Filmin ertelenmesi benim de canımı sıktı ya, ama bir yandan da sinema için daha rahat para biriktireceğimi düşününce azıcık seviniyorum :D

      Sil