, , , , , , , , , , , ,

Yorum: Kerstin Gier - Yakut Kırmızı, Safir Mavi & Zümrüt Yeşil (Edelstein Trilogie, #1-3 )

Tür: Aşk, Bilim Kurgu, Fantastik, Genç-Yetişkin
Goodreads Puanı: 4,14 (25.470 oy)
Orijinal Adı: Rubinrot
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Çeviri: Firuzan Gürbüz
Basım Yılı: 2013
Sayfa Sayısı: 352
Zamanın sınırlarını aşan bir yolculuğa hazır mısınız?
O, on iki zaman yolcusundan biri. Ve hayatı tamamen değişmek üzere...

Bazen sırlarla dolu bir ailede yaşamak gerçekten de zordur. En azından on altı yaşındaki Gwendolyn bundan kesinlikle emindir. Ta ki günün birinde kendini 18. yüzyıl Londra'sında bulana dek. İşte o zaman ailesinin en büyük sırrını öğrenir: Zaman yolculuğu! Ancak bu yolculuklarda genç kızın hislerine yer yoktur.

Çünkü aşk, durumu daha da karmaşık hale getirmekten başka bir işe yaramaz!

"Eğer bir romanın çikolatalı kek kadar yumuşak, tatlı ve baştan çıkarıcı olması mümkünse, Yakut Kırmızı kesinlikle o kitap olmalı. Bu son derece iştah açıcı, soluk kesici bilimkurgu ve aşk macerası karışımını herkes bir oturuşta okuyacak."
-Augsburger Allgemeine



Tür: Aşk, Bilim Kurgu, Fantastik, Genç-Yetişkin 
Goodreads Puanı: 4,26 (14.886 oy)
Orijinal Adı: Saphirblau
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Çeviri: Firuzan Gürbüz
Basım Yılı: 2013
Sayfa Sayısı: 368
Zamanda yolculuk aşka engel olabilir mi?

Acemi bir âşığı geçmişe yollamak iyi bir fikir olmayabilir! En azından on altı yaşındaki çömez zaman yolcusu Gwendolyn böyle düşünüyordur. Bu macerada Gideon ve Gwen dünyayı kurtarmak ya da menuet dansını öğrenmek gibi pek çok sorunun üstesinden gelmek durumunda kalacaktır. (Üstelik ikisi de hiç kolay değildir!) Bütün bunlar yetmezmiş gibi Gideon büsbütün tuhaf davranmaya başlayınca, Gwendolyn artık hormonlarını kontrol altına alma zamanının geldiğini anlayacaktır!

Çünkü işin içinde aşk varken zaman yolculuğu yapmak pek mümkün görünmemektedir…

"Eğlenceli ve gizemli! Belki de aşk, zaman ve mekânın tüm kurallarını yıkabilecek tek şeydir!"
-Barbara Wegmann



Tür: Aşk, Bilim Kurgu, Fantastik, Genç-Yetişkin
Goodreads Puanı: 4,28 (11.410 oy)
Orijinal Adı: Smaragdgrün
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Çeviri: Firuzan Gürbüz
Basım Yılı: 2013
Sayfa Sayısı: 464
İçinde aşkın tüm renklerini bulduğunuz unutulmaz serinin son kitabı...

Bir kadın kalbi kırıldığında ne yapar? En iyi arkadaşını arar, çikolata yer, belki haftalarca aşk acısı çeker. Ancak zaman yolcusu Gwendolyn Shepherd, elinde olmayan nedenlerden dolayı enerjisini başka şeylere harcamak zorundadır. Örneğin hayatta kalmak... Çünkü geçmişte yaşayan Saint Germain Kontu'nun yaptıkları, geleceği tehlikeli bir şekilde etkilemeye başlamıştır. Gwendolyn ve Gideon aşk acısına rağmen ipucu bulmak için 17. yüzyıldaki büyüleyici bir baloda menuet dansı yapmakla kalmayacak, kendilerini unutulmaz bir maceranın da içinde bulacaklardır...

"Gizem, gerilim, bilimkurgu, romantizm ve maceranın doyurucu bir karışımı. Okuyucular tüm seriyi bir solukta bitirecek..."
-Augsburger Allgemeine
Tatilin son haftası, kendimi kitaplara ve filmlere kaptırmıştım. Bu kitapların büyük bir çoğunluğunu Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer serisinin kitapları oluşturuyor. Kitaplığımda uzun süre okunmayı bekleyen bu seriyi geçen hafta okudum ve bitirdim. Kitapları soluk almadan, arka arkaya okuduğum için üç kitap da bana bütünmüş gibi geliyor. Bu yüzden kitapları ayrı ayrı yorumlamak yerine, üç kitabın da yorumunu bir yazıda toplamak istedim :)

Öncelikle kitapların kapakları sonra ise serinin konusu dikkatimi çekmişti. Bu seri, nedense, çıktığı zamanlarda adını pek duyurmamıştı. Bir süre sonra ise herkesin dilinde bu seri vardı. Eh, ben de merakıma yenik düştüm ve seri hakkında yapılan olumlu yorumlara güvenerek serinin üç kitabını birden attım sepete.

Kitapların tanıtım ve arka kapak yazılarının kitapları tam olarak yansıtmadığını düşünüyorum. Serinin ilk kitabı Yakut Kırmızı'ya başlamadan önce tereddüt etmiştim, çünkü tanıtımlarda serinin romantizm ağırlıklı olacağı izlenimine kapılmıştım. Fakat ben, aşkın araya serpiştirildiği sürükleyici bir kurguyla karşılaştım. Sadece ilk kitap da değil, genel olarak seri o kadar sürükleyiciydi ki üç kitabı da 1 gün içinde bitirdim. Zaten kitaplarda, sürekli bir olay oluyor; biri bitmeden diğeri başlıyor. Bu durumda, ben de kitapları elimden bırakamadım :D

Serinin sürükleyicilik dışında sevdiğim bir diğer özelliği, işlenen ana konunun zaman yolculuğu olmasıydı. Zaman yolculuğunu mümkün kılan etmenlerin ve zaman yolculuğuyla ilgili olguların hem mantıklı hem de fantastik bir çerçevede kurgulanışını çok sevdim.

Yazarın merak unsurunu, sürükleyicilik kadar iyi kullanmadığını düşünüyorum. Sadece kitapların sonunda hissettim o merak duygusunu. Tanıtım yazılarında bahsedilen sırlar, bende o kadar merak uyandırmadı. Serinin üç kitabında da bu sırların kolayca çözülebileceği bazı bilgiler mevcuttu zaten, sadece bu ayrıntılara dikkat etmek gerekiyordu. Fakat hakkını vermeliyim, içlerinden bazıları beni gerçekten de şaşırttı.

Kitapların kalitesi de serinin hoşuma giden yanlarından biri. Kitapların iç tasarımı, kapakların orijinal ve ciltli olması her kitapta bulunmayan özelliklerden. Eh, ben de bu üçünü bir seride bulunca kendimi sıklıkla kapakları incelerken buldum :)

Serideki favori kitabımın hangisi olduğunu çok düşündüm, fakat karar veremedim :D Zaten üç kitap da, bir kitapmış gibi geliyor bana; ilk kitabın nerede bittiğini veya üçüncü kitabın nereden başladığını hatırlayamıyorum. Ama Safir Mavi'nin, diğer iki kitaba göre biraz daha sönük kaldığını hatırlıyor gibiyim...

Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer serisi, derin ve ayrıntılı kurgusunun yanında sürükleyiciliğiyle favorilerim arasına girdi ve serinin üç kitabı da benden tam puan aldı! Son olarak, seriyi okumak isteyenlere serinin üç kitabını birden almalarını tavsiye ediyorum ;)



"Ben aslında... Şey, kaptanların açık denizde nikâh kıyma yetkisine sahip olduklarını biliyorsun, değil mi Prenses?" "Benimle evlenmek mi istiyorsun? Hem de Titanik'te? Delirdin mi?" "Ama çok romantik olurdu." "Buz dağına gelene dek." Başını onun göğsüne dayayarak yüzünü ceketine gömdü. "Seni öyle çok seviyorum ki," diye fısıldadı.




"Bir annen mi var?" Ağzımdan çıkar çıkmaz ne budalaca bir soru olduğunu fark ettim. Tanrım! Gideon bir kaşını kaldırdı. "Ne sandın?" diye sordu alay ederek. "Falk amca ve Bay George tarafından üretilmiş bir android olduğumu mu?"




Leslie kostüm hazinesinin havasını iyice solumak için kendi etrafında bir kez döndü: "Cenneti de tıpkı böyle hayal etmiştim." Bakışları rafların üzerindeki tüm çağlara ait ayakkabı ve çizmelerin üzerinde dolaştı, oradan şapkalara ve sonu gelmez gibi görünen elbise askılarına kaydı ve sonunda bize bu cennetin kapılarını açmış olan Madam Rossini'nin üzerinde durdu. "Siz de sevgili Tanrı olmalısınız!"





post signature
Paylaş:

24 yorum:

  1. Temandan dolayı mı anlayamadım kitap tanıtımını yaparken kullandığın arka plan stili çok hoş. Rica etsem bana söyler misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandığım şey çerçeve aslında. Yazıları çerçeve içine alıyorum. İnternette "blogger yazı çerçevesi" şeklinde arattığınız zaman çeşitli kodlar bulabilirsiniz. Ben de bir kod bulup onu kendi blog temama göre ayarladım. Siz de kodları, istediğiniz renkte ve çerçeve stilinde ayarlayabilirsiniz.

      Sil
  2. Çok teşekkürler bu arada bloğun da çok güzel ben de beklerim efenim :) http://okyanusmelekleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. bir şey sorucam ben internetten pdf olarak okudum da "Ben aslında... Şey, kaptanların açık denizde nikâh kıyma yetkisine sahip olduklarını biliyorsun, değil mi Prenses?" "Benimle evlenmek mi istiyorsun? Hem de Titanik'te? Delirdin mi?" "Ama çok romantik olurdu." "Buz dağına gelene dek." Başını onun göğsüne dayayarak yüzünü ceketine gömdü. "Seni öyle çok seviyorum ki," diye fısıldadı." kısmı nerde geçiyordu benim okuduğum eksik miydi acaba ????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O alıntı kitabın 10. sayfasında geçiyor. Belki önsözde geçtiği için pdf'ye koyulmamıştır?

      Sil
    2. belki tesekkurler ben de kitabin sonu biranda bitince sonunda bir eksiklik var diye korkmustum :)

      Sil
    3. Off olarak nereden okuyabilirim

      Sil
  4. kitapların serisi harika elime yapışmış durumdalar ve aklım yarım kaldığım yerde :D ama keşke filminide daha iyi yapabilselerdi oyunculuk konusunda sözüm yok sadece kitaba göre biraz karıştırılmış film

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmini ben de sevmemiştim. Kitaptaki duyguları, aksiyonu, vs. verememesinin yanında filmin kalitesi de çok basit. Sırf merak ettiğim için izlemiştim :)

      Sil
  5. Kitapları okumayı dusunuyorum sizce almalimiyim pisman olurmuyum ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fantastik türünde kitapları tercih ediyorsanız kesinlikle almalısınız. İsterseniz ilk kitaba bir göz atın, severseniz devamını da alırsınız :)

      Sil
  6. Safir Mavi filmini bulabilen yok mu? Agustostan beri ariyorum yok, yok! Gercekten cildiracagim artik, lutfen bir Allah'in kulu ceviri falan yapsin. Siz de biliyorsaniz, link atar misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filme, internette maalesef ben de denk gelmedim. Belki torrent'ta bulabilirsiniz; oradan filmi ayrı alt yazıyı ayrı indirip bilgisayarda birleştirebilirsiniz.

      Sil
  7. Ben Silber kitabını okudum da bu 3 kitapta onun devamı mı acaba Söyler misiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu iki serinin karakter ve olaylar açısından birbiriyle bir bağlantısı yok, diye biliyorum...

      Sil
  8. zümrüt yeşil filmi çıktı mı arkadaşlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almanya'da 30 Haziran'da gösterime gireceğini duymuştum ben... Birkaç hafta sonra da nete düşer sanırım :)

      Sil
    2. Türkiye de vizyona girmiyo demi?

      Sil
  9. Seriye gerçekten bayıldım ama benim anlayamadığım bir nokta var ve ben mi yanlış düşünüyorum yoksa mantik hatası mı var düşünmeden edemedim . Şimdi kan çemberi -sanirim adı buydu - tamamlanmaya çalışılıyor ama lucy ve paul onu çaldığı için sadece iki kişinin kanı eksikken kronograf tamamlanamiyor ama sonuçta belli bir dönem lucy ve paul kontrollü zaman yolculuğunu heyet eşliğinde yapmiş. Yani daha gwenden haberleri olmadığı bir dönem daha mevcut .gideon yeni kronografla herkesin kanını almaya uğraşmak yerine gwendolynle birlikte daha lucy ve paulun kaçmadığı bir döneme gitselerdi kan çemberi rahatlıkla kapanmış olurdu. Bu aleyhlerine bir durum ama sonuçta bence bir mantık hatası , en azindan bana öyle geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seriyi okuyuşumun üstünden bayağı bir zaman geçtiği için olay örgüsünü pek hatırlamıyorum. Bu yüzden net bir şey söyleyemem. Yazdıklarınız üzerinden akıl yürütmem gerekirse; Gwen'den haberleri olmadığı bir döneme bile gitseler, bu zaman yolculuğuna bağlı bir paradoks ortaya çıkabilir diye düşünüyorum ben. Çünkü bu tarz, işin içine zaman yolculuğunun girdiği olaylarda karakterler paradokslar yüzünden çoğu seçeneği elemek zorunda kalabiliyor.

      Sil
  10. Çocuklar için roman serisi, ergenliktede okunabilir. Filmide bir o kadar bayağı.

    YanıtlaSil
  11. kitabı okumadım ama hayatımda izlediğim en en en güzel filmdi kesinlikle muhteşemdi oyuncular cok ıyıydı filmde yanı bu oyuncu olmamış dedığım yoktu herşey cok guzel oturmuş kesınlıkle tavsıye ederım cok ama cok guzel bır fılm bıldığınız buna benzer fılmler varsa söylerseniz sevinirim

    YanıtlaSil