, ,

Kitap Alışverişi | 3


Aslında bu alışverişi sırf J. R. R. Tolkien'den Hobbit Resimleri için yapmıştım. Fakat daha sonra, sadece bir kitap için sipariş vermeyeyim diye yanına uzun zamandır almak istediğim kitapları da ekledim ve ortaya böyle bir alışveriş sepeti çıktı.

İlknokta'nın J. R. R. Tolkien'den Hobbit Resimleri'ni %40 indirimle satışa çıkardığını görünce, biraz da kitabın sınırlı sayıda basılmış olmasından kaynaklı Ya tükenirse! korkusuyla kitabı çıkış tarihine 6 gün kala sepete attım. Yanına da yine J. R. R. Tolkien'ın Tehlikeli Diyardan Öyküler'ini, Harry Potter ve Felsefe Taşı'nı, Harry Potter ve Sırlar Odası'nı ve Harry Potter ve Azkaban Tutsağı'nı ekledim. Serinin ilk kitabı ellerinde kalmadığı için ne yazık ki kitabı alamadım. Noel Baba'dan Mektuplar'ın %75 indirimli olduğunu görünce dayanamadım, alamadığım kitap yerine bunu aldım :D

Tabii, kitabın tükendiği bilgisini bana bildirdiler. Siparişimin kargoya verilmesine kadar geçen sürede kendileriyle sürekli iletişim hâlindeydim. HP'nin ilk kitabı dışında listeden, istediğim kapağa sahip kitap ellerinde olmadığından bir başka kitabı daha çıkarttım; benimle bu işlemler sırasında -hafta içi- oldukça ilgiliydiler. Ayrıca sitenin özel olarak ürettiği Hobbit ayraçlarından haberdar olunca siparişimin yanına o ayraçlardan da eklemelerini rica ettim, çok geçmeden eklediklerini bildirdiler.


Kitaplarım siparişi verdikten 11 gün sonra, 2013'ün son gününde elime geçti. J. R. R. Tolkien'den Hobbit Resimleri'nin ayın 26'sında çıktığını ve HP'nin ilk kitabını tedarik etmekle uğraştıklarını düşünecek olursam hız bakımından bence gayet iyiydiler. 

Fakat siparişte memnun olmadığım, daha doğrusu şöyle olsaymış daha iyi olurmuş dediğim bir nokta var: Kitaplarım bir kutuda gelmedi. Onun yerine kitapların çevresine balonlu naylon sarılmış, dışı da karton bir kapla kaplanmıştı. Balonlu naylon sayesinde kitaplar zarar görmeden elime ulaştı ama küçük de olsa bir kutu içinde gelseydi mükemmel olacaktı.

İlknokta'dan yaptığım ilk alışverişimdi bu ve oldukça memnun kaldım. Özellikle İthaki Yayınları'nın kitaplarına ait özel indirimler, kargo ücreti sınırının 75 TL gibi düşük bir fiyat ve kapıda ödeme seçeneğinin olması, kitap alışverişi için İlknokta'yı seçme nedenlerim. Bundan sonra İthaki Yayınları ağırlıklı alışverişlerimde İlknokta, ilk tercihim olacak.

post signature
Paylaş:

9 yorum:

  1. Harry Potter gördüm evet! :D Filmlerini izledim ama kitapları adına büyük tereddütlerim var. :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben, serinin ilk 3ünün filmini izlediğim için 4. kitaptan itibaren okumaya başlamıştım, bu yüzden ilk 3 kitabı geç alabildim. İlk 3 kitap hakkında bir yorumda bulunamam fakat diğerleri filmiyle karşılaştırıldığında çok çok daha iyi. Tereddüt etme sakın, filmi sevdiysen kitabı kesin seversin :)

      Sil
    2. Bu öneri üzerine kendi listemi tamamladıktan sonra onları da alacağıma emin olabilirsin. :D Teşekkürler. *.*

      Sil
  2. Hayırlı olsun iyi okumalar. :D

    YanıtlaSil
  3. harry için baya geç kalınmış bir tercih olmuş bana kitap okutan hatta kitap okumayı öğreten seri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum, biraz geç kaldım sanırım. Fakat ben HP kitaplarını okumaya 4. kitaptan başladığım için aslında o kadar da geç kalmış saymıyorum kendimi :D Yine de, ilk kitapla başlamak isterdim seriye...

      Sil
  4. Merhaba,
    "İlknokta'nın J. R. R. Tolkien'den Hobbit Resimleri'ni %60 indirimle satışa çıkardığını görünce" demişsiniz. Ben neredeyse her gün ilknokta.com'u geziyorum ve bol bol alışveriş yaptım. %40 indirimden daha fazlasını görmedim bu kitap için. 4 adet almıştım tanesi 45 TL'ye yılbaşından önce, biri kendime. Acaba yanılıyor olma olasılığınız var mı? Eğer faturanıza bakarsanız etiket fiyatıyla indirimli fiyatı arasında inidirim yüzdesi yazıyor. Cevap verirseniz sevinirim.

    İyi okumalar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Faturada %60 olarak yazıyor. Fakat ben de 45 TL'ye almıştım. Şimdi hesapladım da %40 olarak çıktı, hata olmuş olabilir diye düşünüyorum. İlginiz için teşekkürler, hatayı hemen düzeltiyorum.
      Size de keyifli okumalar.

      Sil