, , , , , ,

Tanıtım: Wayne G. Hammond & Christina Scull - J.R.R. Tolkien’den Hobbit Resimleri

Goodreads Puanı: 4,28 (167 oy)
Orijinal Adı: The Art Of The Hobbit by J.R.R. Tolkien
Yayınevi: İthaki Yayınları
Çeviri: M. Boran Evren
Liste Fiyatı: t 75,00
Sayfa Sayısı: 144
J.R.R. Tolkien Hobbit'i yazdığında, belli bir seviyede başarıya ulaşmış amatör bir sanatçıydı. Kitabı henüz taslak aşamasındayken onun için illüstrasyonlar çizmişti. İlk Hobbit baskısı; yazarı tarafından çizilmiş on adet siyah beyaz resim, iki harita, cilt ve şömiz tasarımlarıyla beraber basıldı. Sonrasında, en iyi eserlerinden birkaçını oluşturan beş adet renkli çizim daha yaptı.

Hobbit'in yayımlanışının 75. yılını kutlamak üzere, yazarın bu metin için kendisi tarafından çizilmiş tüm eserleri J.R.R. Tolkien'den Hobbit Resimleri kitabında bir araya getirildi. İlgili resimler, yüzden fazla eskiz, çizimler, boyamalar, haritalar ve planların ön çalışmaları, alternatif versiyonları ve deneysel tasarımları, çizimlerin son halleriyle beraber bu kitapta okuyucuyla buluşuyor. Bu görsellerin bazıları ilk kez, bazıları ise renkli çizimleriyle ilk kez yayımlanıyor.

J.R.R. Tolkien'den Hobbit Resimleri, Tolkien hakkında önde gelen uzmanlardan olan Wayne G. Hammond ve Christina Scull tarafından hazırlanmıştır.
Son birkaç gündür bu kitap için çıldırıyorum desem yalan söylemiş sayılmam. Kitabın özellikle The Hobbit: The Desolation of Smaug'un vizyon tarihinden birkaç hafta sonrasında, tam da üzerimizdeki Orta Dünya havası yok olacakken raflardaki yerini alması hiç iyi olmadı bence; artık kış bitene kadar Orta Dünya'nın etkisinden çıkamam... Bu kitabı alıp kendimi eve kapatmak ve Orta Dünya'da tekrar ve tekrar kaybolmak istiyorum ^_^

Kitap 26 Aralık'ta satışa çıkacak fakat şu anda birçok satış sitesinde ön siparişte gözüküyor. Kitabın 3000 adet özel numaralı olduğunu da eklemeden geçemeyeceğim. Sınırlı sayıda üretilen bu kitabı en kısa sürede edinmek istiyorum :) En sevdiğim çizimleri de Yorum Cadısı'nın facebook/twitter adreslerinden paylaşacağım ;)

post signature
Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder