, , ,

Konuşan Kitaplar 2013 Enleri | En İyi Distopya


Konuşan Kitaplar'ın sürpriz etkinliği 2013 Enleri'nden herkese merhaba! :) Yeni yıla bir aydan kısa bir zaman kala bir sürpriz yapalım dedik ve ekibin enlerini konu alan bir etkinlik düzenledik. Yorum Cadısı olarak ben, 2013'ün enlerini seçtiğimiz etkinlikte en iyi distopya kategorisiyle karşınızdayım. Distopya türünü kısaca tanıttıktan sonra bu yıl okuduğum en iyi 3 distopya kitabını listeleyeceğim. Ayrıca listedeki kitaplardan biri çekilişle hediye edilecek, katılmayı unutmayın.

Bilim kurgunun bir alt türü olan distopya, genel olarak ütopik yani tasarlanan ideal toplum şeklinin anti-tezini anlatmak için kullanılır; fakat bire bir zıtlık söz konusu değildir. Distopik kitaplardaki toplumlarda genellikle otoriter-totaliter bir rejim veya baskıcı bir sistem hakimdir. Distopik kitaplar, doğanın mahvolması, aşırı gelişmiş teknolojinin insanı insan yapan değerlerden uzaklaştırması veya büyük bir savaş sonucu dünyanın mahvolmasıyla her şeyin daha da kötüye gittiği gibi hayal gücünü zorlayan fakat günümüz dünyasıyla da ilgisinin bulunduğu gelecekte yaşanan sıkıntıları ya da karanlık bir geleceği işler.

Günümüzde distopik kitaplar başta genç-yetişkin olmak üzere başka birçok kitap türüyle harmanlanıyor. Bu sayede distopyanın, sadece türün severlerine değil birçok kişiye hitap ettiğini düşünüyorum.

İyi ya da kötü olası gelecek senaryolarını okumayı sevdiğimden, distopik kitapları da büyük bir zevkle okuyorum. Bu yıl okuduğum kitaplardan 11 tanesi distopya türündeydi. İçlerinden en iyi olduğunu düşündüğüm 3 tanesini seçtim.



                        

Konuşan Kitaplar olarak listedeki kitaplardan birinin çekilişle bir kişiye hediye edileceğinden bahsetmiştim. Aslında bir kitap değil, bir set hediye ediyoruz :) Uyumsuz-Kuralsız kitap setini hediye edeceğimiz çekilişe katılmak için buraya tıklayarak Konuşan Kitaplar ile Blog Turları facebook sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Herkese şimdiden bol şans ^_^

post signature
Paylaş:

2 yorum:

  1. uyumsuzu ben de çok sevdim. 2. kitabı okudun mu bilmiyorum ama mükemmeldi ya. 3.sü için gün sayıyorum şimdi (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3.yü okumaman daha iyi.
      beni dinlemeni öneririm.

      Sil