, , , , ,

Yorum: Supernatural - 9. Sezon 1. Bölüm


5 aylık bir aradan sonra Supernatural, 10. sezonuyla ekranlara döndü. Geçen sezon finalinde yaşananlarla olaylar bambaşka bir yöne doğru kaymaya başlamıştı. Meleklerin düşmesi, Castiel'in özünün alınması, Sam'in durumu gibi birçok sürpriz gelişmenin yaşanması bir nevi, sonraki sezonun nasıl bomba bir sezon olacağının sinyallerini de vermişti. 

Yeni sezonun ilk bölümünü diziye kavuşmanın heyecanıyla izledim. Bu yorumu yazarken bile yüzümde böyle tatmin, sevinç, mutluluk, merak karışımı garip bir ifade var. Bu bölüm beklediğime değen, güzel bir bölümdü :)



Devamı spoiler içerir.



Cass nasıl bahtsız bir meleksin sen ya... Dean'i cehennemden kurtardığından beri başına gelmeyen kalmadı. Son problemi ise özünün Metatron tarafından alınması. Bu bölüm karşımızda "insan" Castiel vardı. Cass insan olsa da hâlâ saflığından, iyi yürekliliğinden bir şey kaybetmiş değil. İnsan ya da melek, biz onu her hâliyle seviyoruz :D

Meleklerden konu açılmışken... Düşen melekler neyin nesi öyle yahu! Bazıları Crowley'e taş çıkartır, o derece şeytan ruhlu bunlar.


Fakat içlerinde Ezekiel gibi asıl amaçlarını hatırlayıp insanlara yardım etmeye çalışanlar da var. Gerçi Ezekiel ayrı bir mesele... Adam Dean'e yardım etmeye niyetli gibi görünüyor olabilir ama ben bu işte bir bit yeniği olduğunu düşünüyorum. O kadar Supernatural izledikten sonra dizideki meleklere bile ayrı bir gözle bakar oldum. Ezekiel, Dean'e yardım etmek dışında bir şey istemiyor gibi görünüyor fakat ister şeytan olsun ister melek kimsenin karşılıksız bir şey yaptığını görmedim daha. İşte, Ezekiel'in asıl amacının Sam'in bedenini ele geçirmek ve o bedeni bir daha terketmemek olduğunu düşünüyorum. Sonuçta Sam, Lucifer'ın gerçek bedeniydi. Buna Sam'in fiziksel özelliklerini -dış görünüş, savunma ve dövüş taktiklerini- de eklersek ortaya her meleğin rüyası bir beden çıkıyor.

Cehennemin Kralı'na da bir paragraf ayırmak isterdim. Ama Crowley'nin bu bölümdeki sahnesi Impala'nın bagajında tak sesi çıkarmaktan ibaret olduğu için, kendisini sonraki bölümlerde bol bol görmeyi ummaktan başka bir şey yapamıyorum :D Dizinin sonraki bölümlerini de merakla bekliyorum, bakalım şu Sam-Ezekiel meselesi nasıl çözülecek...

post signature
Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder