, , , , ,

Yorum: The Mentalist - 6. Sezon 3. Bölüm


The Mentalist, yeni sezona bomba gibi bir bölümle giriş yapmıştı. Hatta bir önceki bölüm de 6. sezonun ilk bölümünü aratmayacak heyecandaydı. Ama bu bölüm, ilk iki bölüme kıyasla Red John konusunda birazcık sönük kalmıştı. Fakat, birçok izleyicinin dizinin ilk sezonundan itibaren gerçekleşmesini merakla beklediği bir gelişme yaşandı. Gerek bu sürpriz olayla gerekse Red John cephesindeki gelişmelerle dizi, 6. sezona diğer sezonlarından farklı bir heyecanla devam ediyor.



Devamı spoiler içerir.



Bu bölümün açılış sahnesi çok sevimliydi ^_^ Davaya girişi ise biraz ani gibi geldi bana, diğer bölümlerdeki girişlerden farklıydı. Doğrudan olaya dalmak yerine birkaç dakikalık bir giriş kısmı güzel olabilirdi. Neyse ki, bölümde bu kısmın telafi edecek sürpriz bir gelişme yaşandı :)


Bu anı dizinin ilk sezonundan itibaren bekliyordum. Öyle ki, Grace ve Rigsby'nin arasına giren her insana karşı aniden gelişen bir antipati oluşuyordu bende. Sonunda, sonunda evlendiler yahu! Nasıl da sevimliler, nasıl da mutlular :) Bu bölüm Grace-Rigsby ikilisi açısından biraz duygusaldı. Birbirlerine karşı hissettikleri ve bu uğurda yapabileceklerinin en küçük kanıtı, bu evlilik. Allah bir yastıkta kocatsın diyorum, mutlu mesut yaşasınlar ^_^

Red John cephesindeki gelişmelere geçmeden önce Jane'e de değinmek istiyorum. Bu evliliğe -farkında olmadan da olsa- neden olan isim aslında Jane'di. Grace ve Rigsby'ye katili bulmak için tasarladığı planlarda neler yapmaları gerektiğini söylemeseydi, çifte kumrular muhtemelen evliliğe giden bu yola daha geç gireceklerdi, hatta belki de hiç giremeyeceklerdi. Grace ve Rigsby evlilik yeminlerini ederken Jane'in gözlerinin dolması ise uzun zamandır merakla beklediğimiz evlilik sahnesi kadar dokunaklıydı. Belki Grace ve Rigsby için mutlu olduğundan belki de kendi evlilik töreni aklına geldiğinden gözleri dolan Jane'in artık Red John'un gerçek kimliğini öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Red John konusunda ise minik de olsa bir ilerleme kaydedildi. Geçen bölümde Jane'in eski terapistinin notlarından ulaşılan bilgilere göre Red John'un yükseklik korkusunun olduğu söylenmişti. Bu bölümde yer alan Red John şüphelilerinden Sheriff McAllister'ın ise yükseklik korkusunun olmadığını öğrendik. Bu durum biraz karışık olsa da Sheriff McAllister'ı listeden çıkarılacağına emin değilim ben.

6. sezonun bu üç bölümünü dikkatle izlemeye çalıştım. Senaristlerin bize sunduğu bilgi kırıntılarına dayanarak Red John konusunda aklımda yeni bir teorinin geliştiğini söyleyebilirim. Dizi boyunca izleyicilere Red John'un bir kişi olduğu izlenimi verildi fakat ya Red John bir kişiden ziyade birkaç kişinin birleşip geliştirdiği bir kimlikse diye düşünmeden edemiyorum. Bu tarz bir düşünce, geçen bölümde üç Red John şüphelisinin Gale Bertram'ın odasında toplanıp aralarında yaptıkları konuşmaya kadar aklıma gelmemişti. Senaristlerden bu tarz, izleyiciyi ters köşeye yatırtacak cinsten hareketler bekliyorum doğrusu :D

post signature
Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder