, , , , ,

Yorum: The Mentalist - 6. Sezon 1. Bölüm


Yeni bölümünü dört gözle beklediğim dizilerden biri de The Mentalist'ti. Yaklaşık 5 aylık bir bekleyişin ardından dizinin yeni bölümü dün CBS'te, bugün de altyazılı olarak internette yayınlandı.

Jane, Lorelei sayesinde, şüphelileri 7 isme indirgemişti. Ardından bu isimleri Lisbon'la paylaşmıştı. Red John'un gerçek kimliğine bu kadar yaklaşmışken beklenmedik bir şey oldu. Sürpriz bir gelişmeyle, Red John'un bu isimleri Jane'den önce bildiğini öğrendik. Nasıl, neden diye soramadan sezon finali böyle bomba etkisi yaratan bir olayla sona ermişti.



Devamı spoiler içerir.



Yoruma doğrudan Red John'la başlarsam işin içinden hiç çıkamayacakmışım gibi geliyor. Bu yüzden öncelikle bölümde geçen davayla başlıyorum :) Diziye yakışır nitelikte bir davaydı, bence. Jane, katil(ler)in kim olduğunu ima etmeden ancak birkaç saniye önce o kişilerin de şüphelilerden olabileceğini düşündüm. The Mentalist'in böyle ayrıntılı ve şaşırtan davalarını izlemeyi seviyorum. Hele ki aynı bölümde bir de Red John varsa, o bölüm tadından yenmez...

Jane, 7 şüpheliyi Lisbon'a bu isimlerden kimseye bahsetmemek şartıyla açıklamıştı. Ama Lisbon ne yaptı... Şüphelilerin telefonlarını takip etmek için gitti Grace'e söyledi. O da Rigsby'ye, Rigsby de Cho'ya söyleyince ortada sır mır kalmadı tabii. Bu isimleri bilmek zaten tehlikeli, Red John'un da bu isimleri bilmesi tehlikenin boyutunu daha da yükseltiyor. Zaten bölümün sonunda Jane'in korktuğu başına geliyor. Red John tıpkı Jane'in düşündüğü gibi Lisbon'ı manipüle ederek tuzağa düşürüyor. Red John'un sadece Jane'e göz dağı vermek amacıyla böyle bir şeye başvurduğunu ve Lisbon'ı öldürmediğini düşünüyorum ben.


Fakat 7 şüpheliden biri olan Brett Partridge için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Brett Partridge, dizinin fanlarınına göre Red John olması en muhtemel isimdi. Bu karakterin Red John tarafından öldürülmesi Brett Partridge'ın listeden çıktığı anlamına geliyor ve geriye üstü çizilmesi gereken 5 isim kalıyor.

Red John'un boy gösterdiği bölümlerde ayrı bir heyecan var :D Şüphelilerden birinin elenmesi de bu heyecanı katlıyor. Bu ve bunun gibi diğer aksiyon dolu olayların arasındaki boşluğu dolduran davanın incelikle işlenmesi ise bölümü sıkılmadan, keyifle izlememizi sağlıyor. The Mentalist'in ekranlara harika bir bölümle geri döndüğünü düşünüyorum. Bu sezonun her bölümünü büyük bir merakla bekliyorum ;)

post signature
Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder