, , , , ,

Yorum: Haven - 4. Sezon 1. Bölüm


Birçok dizi yavaş yavaş, yeni sezonlarıyla ekranlara geri dönüyor. Ben de açılışı, yazın izlemeye başladığım ve kısa sürede bağımlısı olduğum Haven ile yaptım. Dizinin tanıtım yazısını bu ay içinde hazırlamayı düşünüyorum. Fakat ondan önce, dizinin dün yayınlanan yeni bölümünün yorumu var ;)

Geçen sezonun son bölümünde, Audrey ahıra girmeye karar vermişti. Nathan ise ahıra zarar veremeyeceğini öğrenince, ahırla bağlantılı olan Ajan Howard'ı yaralamıştı. Duke, son bir çabayla ahır yok olmadan hemen önce ahıra girmeyi başarmıştı. Ve Nathan, kasabaya düşen gök taşlarının arasında ne yapacağını bilemez bir hâlde kala kalmıştı.



Devamı spoiler içerir.



Ahırın işlevi genel olarak diğer bölümlerde açıklanmıştı zaten. Fakat Duke'un yaptığı yolculuk sayesinde ahırın işleyişi hakkında biraz daha ayrıntıya girildi. İlk önce, Duke'un paralel evrene geçiş yaptığını sanmıştım. Ama sonra anlaşıldı ki kendisi Boston'da ortaya çıkmış. Kendisi ahırda en fazla on dakika geçirdiği halde Boston'a geldiği zaman ahırın yok olmasının üzerinden 6 ay geçmiş. Bu, Audrey'in farklı zamanlarda ortaya çıkmasına karşın neden çok fazla yaşlanmadığını da açıklamış oluyor.


Ahırla ilgili kafasında sesler duyan kız, Jennifer, da sorunlulardan biri. Kızın ekibe katılmasına sevindim; hatta kıza biraz kanım kaynamış da olabilir ;) Ekibin Audrey'i bulma konusunda kızın büyük yardımı dokunacak gibi.

Audrey ise eski hayatını hatırlamıyor. Adının Lexie olduğunu sanan Audrey, bir barda çalışıyor. Dış görünüşü ve giyim tarzı ise bayağı değişmiş, hatta ilk gösterildiğinde kendisini tanıyamadım ben. Fakat bara gelen bir adam, Audrey'i tanımış gözüküyor. Hatta Audrey'in diğer yaşamları hakkında bilgi sahibi olduğu izlenimini bile veriyor. Adamın kim olduğu ve Audrey'i nerden tanıdığı bilgileri bu bölümde verilmese de, amacının Audrey'e yardım etmek olduğunu düşünüyorum ben. Tahminim, adamın kasabalılardan biri olduğu yönünde.

Haven'ın yeni bölümünü biraz şaşırtıcı buldum ben, ama sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını düşünüyorum. Dizinin bölümlerini arka arkaya bitirmeye alışkın olduğumdan bu 43 dakika yetmedi bana. Dizinin sonraki bölümünü büyük bir merakla bekliyorum :)

post signature
Paylaş:

2 yorum: