, , , , , , , ,

Yorum: Beth Revis - Bir Milyon Güneş (Across the Universe, #2)


Tür: Bilim Kurgu, Distopya, Genç-Yetişkin
Goodreads Puanı: 4,11 (18.010 oy)
Orijinal Adı: A Million Suns
Yayınevi: Olimpos Yayınları
Çeviri: Ayça Sağlam
Basım Yılı: 2012
Sayfa Sayısı: 424
Godspeed yalanlarla besleniyordu, şimdi ise kaosla yönetiliyor.

Amy? Buna hazır mısın? Bir seçim yapmak zorundasın. Gemi ölüyor. Godspeed daha fazla dayanamayacak. Ve sen -sen herkes adına karar vermelisin. Çünkü süre dolmak üzere.

Tehlikeli bir uçuşa hazır mısınız?

Amy'nin uyandırılışının üzerinden 3 ay geçmişti. Onun için dünyadaki eski bildik yaşamı artık çok gerilerde kalmıştı. Nereye baksa uzay gemisi Godspeed'in tutsak edici duvarlarını görüyordu. Ama ümidini yitirmemişti: Artık Çırak geminin lideriydi ve hayallerini hayata geçirebilmekte özgürdü.

Ama Çırak gemiyle ilgili korkunç gerçeği öğrendiğinde o ve Amy yüzlerce yıl önce hazırlanmış bir bulmacanın parçalarını bir araya getirmek için zamana karşı bir yarışa girmek zorundalar. Bu zorlu yolda ilerlerken beraber çalışıyor olmaları onları birbirlerine yaklaştırırken gemide büyüyen kaos ise uzaklaştırmakta.

Bu kez Revis'in ustalıkla ördüğü tüm gerilim, aksiyon, romantizm, yalanlar ve birleştirilen bulmacanın parçaları tek bir finale işaret ediyor: Gemiyi bir an önce terk etmek zorundalar.
Serinin ilk kitabı Evrenin Ötesi, Olimpos Yayınları'nın okuduğum ilk kitabıydı. Hem yayınevinin yeni olması hem de kitabın adının pek duyulmaması sebebiyle beklentilerim düşüktü. Fakat kitap beklentilerimin üstünde çıkmıştı.Bu yüzden, Bir Milyon Güneş'te beklentilerimi yüksek tuttum ama kitap beklediğimden daha iyi çıktı ve beni çok şaşırttı.

Genelde bu tür üçlemelerin ilk kitaplarını, kurgulanan dünyayı keşfetme hevesiyle okurum. Üçlemelerin son kitaplarını okumak, seri boyunca işlenen olayın zirveye çıkması sebebiyle ayrı bir heyecan taşır benim için. İkinci kitaplar ise bana göre, serinin ilk kitabına göre tadı tuzu olmayan, durgun kitaplardır; bu kitapları okumak çoğu zaman hayal kırıklığıyla sonuçlanır. Fakat Bir Milyon Güneş, bu genellemeye girmeyen ender kitaplardan.

Kitaptaki aksiyon ilk kitaba göre oldukça yüksek. Yazarın merak unsurunu ustaca kullanması da, sürükleyiciliği arttırmış. Gerçi başlarda biraz sıkılmıştım fakat kitabın hiç düşmeyen temposu, sıkıldığım kısımları kolayca telafi etti. Zaten birkaç bölüm sonra kendimi kitaba iyice kaptırdım. Kitaptaki sürpriz gelişmeler ise, okuyucuyu ters köşeye yatıracak cinstendi. Öyle ki, birçok sayfada ağzım açık kaldı. Yazarın kurguyu böyle incelikle işlediğini nasıl fark edemedim diye söylenip durdum.

Kitapta olumsuzluk olarak nitelendireceğim tek şey basım hatalarıydı. Fakat bu hatalar göze çarpacak kadar çok ve belirgin değildi.

Bir Milyon Güneş, her açıdan serinin ilk kitabından daha başarılı. Beklentilerimin çok üstünde bir kitapla karşılaştığım için kitap beni şaşırttı. Umarım yazar çıtayı yükseltmeye devam eder ve seriyi okuyucuyu tatmin eden bir final kitabıyla sonlandırır.



O çok mutsuz ve yalnız ve terk edilmiş görünüyordu -ve her ne kadar gölün kenarında onunla oturuyor olsam da, onu ben terk etmiştim. Onu öpmemeliydim. Bu, akşam yemeği servis edilmeden önce tatlıyı tatmak gibi bir şeydi; sadece daha fazlasını istememe neden oluyordu.





post signature
Paylaş:

7 yorum:

  1. Ben de çok sevmiştim bu kitabı. Büyük bir merakla son kitabı bekliyorum. :)

    YanıtlaSil
  2. Son kitap çıktı mı? Sitelere baktım ama son kitap hakkında herhangi bir bilgi bulamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son kitap ABD'de çıktı fakat ülkemizde henüz çıkmadı. Yayınevi, facebook sayfasında kitabın çeviride olduğunu ve 3 ay içinde çıkacağını belirtmiş.

      Sil
  3. Kaç yaş grubu için uygun ben 13 yaşındayım ama kitap okumayı severim bana uygun mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karakterlerin yaşına yakın olduğun için uygundur diye düşünüyorum ben. Ama bu kitap serinin 2. kitabı, önce Evrenin Ötesi'ni okumalısın :)

      Sil
  4. Ben daha serinin hiçbir kitabını okumadım. O yüzden birinci kitapla ikinci kitabın bağlantısı var mı diye soracaktım? Ona göre birinci veya ikinci kitaptan başlıycam.

    YanıtlaSil