, , , , , , , , ,

Yorum: Percy Jackson: Sea of Monsters (2013)


Tür: Fantastik, Macera
IMDb Puanı: 6,5 (10.433 oy)
Türkçe Adı: Percy Jackson: Canavarlar Denizi
Yönetmen: Thor Freudenthal
Oyuncular: Logan Lerman, Alexandra Daddario, Brandon T. Jackson...
Vizyon Tarihi: 16 Ağustos 2013
Süre: 106 dk
Olympos'un Deniz tanrısı Poseidon'un oğlu Percy Jackson'ın maceraları, Thor Freudenthal'ın yönettiği ikinci filmle devam ediyor. İlk filmde güçlerini keşfeden ve annesini kurtarmak için arkadaşlarıyla birlikte uzun bir yolculuğa çıkan Percy Jackson, bu kez mitolojik bir efsane olan Altın Post'u bulmaya çalışacaktır. Görevi başarıyla tamamlarsa, ihanet uğramış kamplarını ve Olympos'u kurtaracaktır. Bir kez daha arkadaşlarıyla birlikte, bu kez 'Canavarlar Denizi'ne doğru yelken açan Percy Jackson, Titan saldırıları ve mistik varlıklarla dolu bu yolculukta, hem kuzeni Luke'u durdurmalı hem de uyanmakta olan eski bir şeytanı durdurmak zorundadır.
Kardeşimle, filme vizyona girdiği gün gitmek istemiştik aslında; ama sürekli araya bir şeyler girdi. Sonunda geçen hafta sonu filme gitmeyi başardık. Kucağımızda patlamış mısırımız, elimizde ice-tea'miz, gözümüzde 3D gözlüğümüzle koltuklarımıza kurulduk ve heyecanla filmi izlemeye başladık.

Canavarlar Denizi'nde, Şimşek Hırsızı'na kıyasla, kitaba daha çok bağlı kalınmıştı. Annabeth'ın saç renginin sarı olarak değiştirilmesi, bazı repliklerin ve sahnelerin kitaptan alınması, filmin sonu ve daha hatırlayamadığım birçok ayrıntı filmin kitaba -ilk filme göre- bağlı kaldığını gösteriyor. Özellikle Kahin ve Kahin'in evi, tam olarak hayal ettiğim gibiydi :) Gri Kız Kardeşler'in sahnesinin bir kısmı, film vizyona girmeden internette yayınlanmıştı fakat filmde izlerken -3D nimeti midir nedir- daha çok heyecan yaptım.

Fakat filmde, kitapla örtüşmeyen bazı kısımlar da yok değildi. Tyson'ın Percy'le tanışması ve kampa varış şekli kitaptakinden çok farklıydı. Kitapta Kronos'un dirilmesiyle ilgili bir sahne de yoktu, hatırladığım kadarıyla, serinin diğer kitaplarında geçen bu olay Canavarlar Denizi filmine taşınmıştı. Filmdeki bu kısım, kitapla örtüşmese de izlerken büyük keyif aldığım sahnelerden biriydi.

Kendimizi filme kaptırmamızı ve filmi büyük bir keyifle izlememizi sağlayan en önemli etken, filmin üç boyutlu olmasıydı. Filmi sinemada izlemek istememin tek nedeni de buydu aslında. Film 3D olmasaydı alırdım dvdsini, filmi evimin rahatlığında izlerdim. Ama 3D, tecrübe edilmesi gereken ayrı bir tad katıyor filme.

Canavarlar Denizi, ilk filme kıyasla daha başarılı bir yapım. Kitapla örtüşmeyen bazı kısımları bulunsa da filmin genel olarak kitaba bağlı kaldığını görüyoruz. Filmde bolca bulunan aksiyon sahnelerini 3D izlemek ise ayrı bir keyifti. Canavarlar Denizi'ni okumuş bir izleyici olarak filme gittim ve filmin, benim gibi kitabını okumuş olan izleyicileri tatmin edeceğini düşünüyorum.


post signature
Paylaş:

5 yorum:

  1. Sinemaya yetişeyim diye kitapları çabucak okudum ama bu sefer filme yetişemeyeceğim sanırım :(

    YanıtlaSil
  2. Ben filmi çıktığı gün izlemiştim ve çok beğendim. Dediğin gibi film Şimşek Hırsızı'ndan daha iyi. Annabeth'in saçını sarı yapmaları da hoş olmuş, kitaba uymuş :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok sevdim filmi. Sanırım sen altyazılı izlemişsin. Dublajlısı nasıldır bi fikrin varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, altyazılı izlemiştim ben, dublajlısı hakkında bir fikrim yok maalesef.

      Sil