, , , , , , , , ,

Yorum: Devin O'Branagan - Cadı Avı (Witch Hunt, #1) | Dex Şöleni


Tür: Aşk, Fantastik, Paranormal
Goodreads Puanı: 4.19 (112 oy)
Orijinal Adı: Witch Hunt
Yayınevi: Dex Yayınları
Çeviri: Taylan Taftaf
Basım Yılı: 2012
Sayfa Sayısı: 388
Leigh, bir Hawthorne olan Craig ile evlendiğinde bu ailenin büyük bir sırrı olduğunu biliyordu; ancak kocasına güvendi ve hiç soru sormadı. Oğlu hayaller görmeye, kızı da tuhaf beceriler geliştirmeye başladığında bile.

Leigh'in kayınpederi ile kayınbiraderi trajik bir şekilde hayatlarını kaybedince tüm aile kendilerini Hawthorne malikanesinde… ve korkunç bir cadı avının ortasında bulur.

Hawthorne ailesinin tüm geçmişiyle yüzleşince Leigh'in tüm dünyası başına yıkılır. Üstelik şimdi, çıldırmış bir vaiz ve onun başlattığı cadı avı sebebiyle herkesin hayatı tehlikededir.

Aksiyon, aşk, büyü ve tarihle yoğurulmuş bu hikaye ile Devin O'Branagan, okuru zamanda yolculuğa çıkarıyor ve ünlü Salem cadı davalarına kadar götürüyor. Cadı Avı, her şeyin sonu gelmiş gibi görünen en zor zamanlarda bile bir çıkış yolunun mutlaka olması gerektiğini hatırlatıyor.
Fuardan aldığım Cadı Avı, Dex Şöleni kapsamında incelediğim son kitaptı. Kitaba büyük bir heyecanla başlamıştım. Bunun en büyük nedeni ise sanırım kitap hakkında olumlu-olumsuz neredeyse hiç yorum bulamamamdı. Ben de kitabın Goodreads puanını dikkate alarak kitabı okumaya başladım; fakat kitap, beklentilerimi karşılayamadı.

Cadı Avı'nın GR'deki bilgilerine bakarak kitabın bir genç-yetişkin romanı olacağını sanmıştım. Kitap, bütün bölümleriyle ele alındığında bir yetişkin romanı olduğu anlaşılıyor. Öyle +18'lik olaylar geçtiğinden de değil, sadece... Genç-yetişkin deyince ben, ana karakterin yirmisini geçmediğini ve kendi gençlik problemleriyle -ki bu kitapta cadı olması bunun yerini alıyor- uğraşacağını sanmıştım. Fakat tamamıyla farklı bir türle karşılaştım ve bu da beni çok şaşırttı.

Kitapta birçok karakter mevcut. Bu karakterler bir yerden sonra fazla gelmeye başlıyor ve okuyucunun kafasını karıştırıyor. Kitabın başında bir aile soy ağacı bulunması bu karışıklığı biraz olsun çözse de kitaba soy ağacında yer almayan başka karakterler de eklenince ortaya minik bir karakter karmaşası çıkıyor. Fakat kitabı okuma hızınız, bu karmaşayı azaltabilir. Kitabı bir oturuşta okumak yerine zamana yayarak okursanız, karakterler konusunda benim gibi kafanız çok karışmayacaktır. Ama bu zamanı da iyi ayarlamak gerekir zira araya fazla zaman girerse bu sefer de karakterleri ve olayları unutma/birbirine karıştırma riski doğar.

Kurgudaki detaylar ve kurgunun incelikle planlanması, kitabın okunmasındaki en büyük etmen. Geçmişte yaşanan olaylar gayet ayrıntılı ve kitaba ayrı bir hava katıyor; ayrıca, şimdiki zamanda meydana gelen olaylarla arasında kurulan bağlantılar da güçlü. Fakat geçmişte yaşanmış olaylar sık sık araya girmeseydi daha iyi olabilirdi.

Cadı Avı, özgün ve ayrıntılı bir kurguya sahip olsa da beklentilerimin altında bir kitaptı. Özel olarak cadılar ve cadı avları gibi konularla ilgilenmiyorsanız beklentinizi düşük tutun derim. Kitaba da bir yetişkin romanı gözüyle bakarsanız kitabı, benim sevdiğimden daha çok severek okuyabilirsiniz.



"Bu faciaların en büyüğünün başlangıcı," dedi Adrian, olgun ve bilge bir sesle. "Bugüne dek gerçekleşmiş bütün savaşlardan çok daha fazla insan ölecek. Korku, hurafe, açgözlülük ve nefret insanoğlunu esir alacak ve insan ruhunun en karanlık gecesi boğucu, leş gibi kokan bir örtü gibi üzerimize kapanacak. Hepimiz bundan nasibimizi alacağız."





post signature
Paylaş:

2 yorum:

  1. Bende bu kitabı görmeme rağmen araştırdığımda herhangi bir yorum görememiştim. Kapağı beni kendine çekmişti. :))
    Yorum için teşekkürler.

    YanıtlaSil