, , , , , , , , , , ,

Yorum: Brave (2012)


Tür: Animasyon, Komedi, Macera
IMDb Puanı: 7,2 (138.636 oy)
Türkçe Adı: Cesur
Yönetmen: Mark Andrews, Brenda Chapman
Oyuncular: Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson...
Vizyon Tarihi: 7 Eylül 2012
Süre: 93 dk
Merida, Kral Fergus ve Kraliçe Elinor’un okçuluk konusunda oldukça yetenekli ama bir kadar da deli fişek kızlarıdır. Kaderinin kendi elinde olduğuna inan Merida, ülkede yüzyıllardan beri gelen bir geleneğe karşı çıkar. Lord MacGuffin, Lord Macintosh ve Lord Dingwall bu yetenekli, kızıl saçlı kızdan hiç hoşlanmazlar ve Merida’nın kararları krallık içerisindeki düzeni bozar. Bilge Kadın’a başvurduğunda ise uğursuz bir dileğin onu beklediğini öğrenir. Merida ardı sıra gelen tehlikeli güçlerin farkına varır ve daha fazla gecikmeden korkunç laneti ortadan kaldırmaya çalışırken bir ayndan da gerçek cesaret ile yüzleşir...
İnanılmaz Aile, Ratatouille gibi başarılı animasyonlarda imzası olan Mark Andrews ve Aslan Kral'ı da yöneten Brenda Chapman'ın ortak yönetmenliğinde çekilen film, tam bir Pixar klasiği olmaya aday. Film Disney Digital 3D™ teknolojisiyle gösterime girecek.
Bazı filmleri sürekli aklımın bir köşesine not edip en kısa zamanda izleyeceğimi söyler dururum, Brave de bu filmlerden biriydi. Film vizyona gireli neredeyse bir yıl olacak ve ben daha yeni izliyorum. Kitap Dostları'nın facebook sayfasında Pixar filmlerini izleyeceğimiz bir etkinlik başlatmıştık. O etkinlik ve Emin'in teşviki olmasaydı eminim, filmi izlemeyi birkaç ay daha ertelerdim.

Filmin senaryosu oldukça tanıdık: evlilik ile ortaya çıkan, anne-kız arasındaki iletişimsizlik ve kötü bir olayın anne-kızı bir araya getirmesi sonucu aralarındaki iletişimsizliği çözmeleri. Senaryo her ne kadar bilindik olsa da birbirinden renkli karakterler filmin konusunu sıradanlıktan çıkarıyor.

Favori karakterlerim Üçüzler olsa da bütün karakterleri sevdim. Her birinin kendine özgü, sevilesi özellikleri var; Merida'nın kızıl saçları ve başına buyruk tavırları, Kral Fergus ve lordların ağız dalaşları ve kavgaya olan düşkünlükleri, Kraliçe Elinor'un tüm bu karmaşa arasında kalması ve etrafa çeki düzen verme çabaları...

Karakterleri seslendiren oyuncuların İskoç aksanlarını da unutmamak gerek. Filmleri mümkün olduğunca altyazılı izlemeyi tercih ediyorum ama filmi seslendiren oyuncuların İskoç olduğunu öğrenince Brave'e altyazı konusunda fazlasıyla özen gösterdim.

Brave, senaryo yönünden zayıf fakat animasyon yönünden oldukça başarılı bir yapım. Animasyon tutkunlarının kaçırmaması gerektiğini düşünüyorum :)


post signature
Paylaş:

3 yorum:

  1. Ben de severek izlemistim. Soylediklerine katiliyorum animasyon acisindan goz zevki yasatan bir film.

    YanıtlaSil
  2. Söyleyecek bir şey yok. Vuhuuuv! :D

    YanıtlaSil
  3. bende çok beğenerek izlemiştim çok güzel yorumlamışsınız :)

    YanıtlaSil