, , , , , , , , , ,

Yorum: Kelly Keaton - Karanlığın Kızı (Gods & Monsters, #1) | Dex Şöleni


Tür: Fantastik, Genç-Yetişkin, Mitoloji, Paranormal
Goodreads Puanı: 3.95 (6,945 oy)
Orijinal Adı: Darkness Becomes Her
Yayınevi: Dex Yayınları
Çeviri: Melis Özben
Basım Yılı: 2011
Sayfa Sayısı: 234
Ari, yalnızlık ve kaybolmuşluk duygusunun önüne geçemiyor bir türlü. Buz mavisi gözleri ve asla değiştiremediği ya da kazıyıp atamadığı gümüş renkli, uzun, gür saçlarıyla hep dikkat çekiyor. Bakıcı ailelerin yanında geçen çocukluğunun ardından, nereden geldiğini ve kim olduğunu bulma isteğine karşı gelemiyor.

Sorularına yanıt aramak için çıktığı yolculukta ona ışık tutan, uzun zaman önce ölmüş annesinden kalan bir mesaj: Kaç! Ari, birilerinin ya da bir şeylerin ona çok yaklaştığını hissediyor. Ama kimden kaçtığını ya da neyin onu takip ettiğini bilmeden kendini koruyabilmesi çok zor.

Bildiği tek bir şey var: Doğum yeri New 2'ye dönmesi gerektiği. Kasırgaların vurduğu New Orleans'ın yeniden kurulmuş hali olan New 2'nin yönetimi dokuz ailenin elinde. Burası öyle sıra dışı ki Ari'nin hiçbir farklılığı tuhaf kaçmıyor. Ama karşılaştığı her canlı -ne kadar ölümcül ve ürkütücü olursa olsun- ondan korkuyor.

Ari yanıtı bulana kadar durmayacak. Ama bazı gerçeklerin ortaya çıkması da bir o kadar korkunç ve tehlikeli...

Fantastik kurguda dünyalar birbirine giriyor! Şimşek Hırsızı ve Alacakaranlık severler, Karanlığın Kızında karşılaşacakları birbirinden çekici karakterlerle bambaşka bir dünyaya adım atacak ve bu dünyayı çok sevecekler.
Dex Şöleni'ne, Karanlığın Kızı ile devam ediyorum :) Kitap, fuardan aldığım Dex'lerden biriydi. Çıktığı zamanlarda kitap hakkında olumlu yorumlara denk gelmiştim ama kapak yüzünden kitabı alma taraftarı değildim. Fuarda, Dex Yayınları'nın birçok kitabının fiyatının uygun olduğunu görünce Karanlığın Kızı'nı da alayım dedim ama beklentilerimi düşük tuttum. Aldığıma pişman mıyım, hayır; ama daha önce almadığıma pişmanım. 

Kitap, mitolojiyle harmanlanmış farklı bir kurgu ve derinliği olan değişik karakterlerle oluşturulmuş. Başlarda kurgunun bilindik olduğunu düşünsem de okudukça yanıldığımı anladım. Kitaptaki karakterlerden ana karakter Ari ve kendine özgü kişiliğiyle Violet dikkatimi çekti. Kendimi bu iki karaktere karşı çok yakın hissettim.

Kurgu ve karakterlere ek olarak yazar, merak unsurunu ve sürpriz olayları başarıyla kullanmış. Kitap oldukça akıcı, okuyucuyu sıkmadan bitiveriyor.

Kitapta olumsuzluk olarak nitelendirdiğim birkaç durum vardı. Bunlardan birincisi kitabın kapağıydı. Yayınevi orijinal kapağı kullanmış fakat ben bu orijinal kapağı sevmedim. Bir diğeri, kitabın çok kısa olmasıydı. Kitap bana yetmedi, bir bu kadar daha olsaydı sıkılmadan okurdum. Karakterlerden Ari ve Sebastian'ın sanki uzun zamandır arkadaşlarmış gibi birden kaynaşmalarını biraz garipsedim. Fakat buna pek takılmıyorum, yazarın bu durumu serinin diğer kitaplarına bağlayıp bağlamayacağını bilmediğim için şimdilik bunu, sadece dile getirmekle yetiniyorum.

Yukarıdaki olumsuzluklara rağmen kitabı çok sevdim. Beklentilerimin çok üstünde bir kitapla karşılaşmamın da kitabı sevmemde bir etkisi oldu tabii. 

Siz de benim gibi kitaba, kapağı yüzünden ön yargıyla yaklaşıyorsanız bu ön yargıyı yıkın derim. Zira bu yüzden harika bir kitabı kaçırmış olacaksınız.



Ev nefes kesiciydi. Devasa ve zarifti evet, ama bir yandan tuhaf duygular yaydığını hissediyordum. Hüzün. Yalnızlık. Gri, yeşil ve siyah renklerden bir denizin ortasında, iskeletten şallar sarınmış meşe muhafızlarca korumaya alınmış, güzel bir kadın gibiydi.





post signature
Paylaş:

5 yorum:

  1. 2. kitabı muhteşem. Hemen başlamalısın bence elinde varsa. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimde yok şu anda ama en kısa zamanda ikinci kitabı alacağım ;)

      Sil
    2. :D Bu arada serinin adının Tanrılar ve Canavarlar olduğunu bilmiyordum. :O Görünce şaşırdım nedense. :(

      Sil
  2. Bende kapağı sevmemiştim. Ama konusu gerçekten çok iyi ve akıcı ilerliyor. 2. kitabını aldım ama bir türlü okuma fırsatım olmadı. Bakalım 2. kitapta neler olucak :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok merak ediyorum neler olacağını :)
      Yorumunu da dört gözle bekliyorum ^_^

      Sil