, , , , , , , , , ,

Yorum: Amy Garvey - Soğuk Öpücük (Cold Kiss, #1) | Dex Şöleni


Tür: Aşk, Fantastik, Genç-Yetişkin, Paranormal
Goodreads Puanı: 3.46 (2,170 oy)
Orijinal Adı: The Cold Kiss
Yayınevi: Dex Yayınları
Çeviri: Berna Kabacaoğlu
Basım Yılı: 2012
Sayfa Sayısı: 194
Güzel bir temmuz gününde, talihsiz bir kaza Danny'yi Wrenden ayırır. İlk büyük aşkını kaybetmenin acısına asla dayanamayacağını düşünen Wren için bunu kabullenmek çok zordur. Ailesindeki bütün kadınlar gibi birtakım gizli güçlere sahip olan ama bunları nasıl kullanacağını bilemeyen Wren, sevgilisini geri getirmek için sihir dünyasının kapılarını aralar.

Ama geri gelen Danny sadece, Wren'in âşık oldugu delikanlının içi boş kabuğudur. Buz gibi dokunuşu ve atmayan kalbiyle, bir zamanların hayat dolu Danny'si değildir o artık.

Wren artık Danny'yi gizli tutmak, sonsuza dek bir ölüyle yaşamak zorundadır. Bu sırada okuluna yeni gelen Gabriel onun sırrına ortak olur.

Ama Wren kendini soktuğu bu durumdan yine kendi çıkmalıdır. Yapmak zorunda oldukları ona tekrar büyük bir acı yaşatacak olsa da…
Haziranda okumayı planladığım kitaplar az gelince Dex Şöleni için hazırlık yapmak için Dex Yayınları'nın  kitaplarından okumaya başladım. Açılışı da ince bir kitap olan Soğuk Öpücük'le yaptım :)

Kitap, İzmir Kitap Fuarı'ndan aldığım Dex'lerden biriydi. Kitabın konusuna bakmadan önce etkileyici kapağı gözüme çarpmıştı. Fiyatının da uygun olduğunu görünce listemde olmamasına rağmen kitabı aldım.

Kitap, bilindik fakat farklı bir konuya sahip; sevgilisini kaybeden bir kızın onu geri getirmek için büyüye baş vurmasını ve sonrasında yaşananları anlatıyor. Kurguyu bırakıp konu olarak ele alırsam, kitabın gayet iyi olduğunu söyleyebilirim. Fakat iş, sadece konuda bitmiyor.

Kitabın kurgusunda birçok eksiklik göze çarpıyor. Bunlardan biri, Wren ve ailesinin geçmişinin çok silik olması. Geçmişinin bazı kısımları tam olarak açıklanmamıştı; fakat kitap, bir serinin ilk kitabı olduğundan yazarın bu kısımları serinin sonraki kitaplarına bıraktığını düşünüyorum.

Kurgudaki bir diğer olumsuzluk Wren'in büyük(!) aşkıydı. Wren, sevgilisi Danny'yi onsuz yaşayamayacak kadar çok sevdiği için çocuğu ölümden geri getiriyor. Sevgilisi zombi gibiyken bile Wren'in Danny'yi çok sevdiği de anlatılmış. Fakat Wren, sevgilisini geri getirmesinin üzerinden çok geçmeden başka birisine karşı bir şeyler hissetmeye başlıyor. İşte, sorun burada! Wren'in bu şıpsevdi tavrı, kitabın konusuna tamamiyle ters düşüyor.

Kitabın ince olması da bir başka olumsuzluk. Birçok şey yerine oturmadan kitap bitiveriyor. Umarım bunlar serinin sonraki kitabında tamamlanır.

Kitabın kurgusunu pek sevmesem de kapağına hayran kaldım. Orijinal kapağı da hoş fakat ikisi arasında seçim yapmam gerekirse bu kapağı seçerim. Zaten kitabı da biraz, kapağına bakarak almış oldum.

Soğuk Öpücük, yetersiz bir kurguya sahip olsa da okunabilecek bir kitap. Boş zamanı değerlendirmek için okunabilir.



Şu an çok soğuktu, her zaman buz gibi soğuktu zaten. Vücuduysa o kadar sessizdi ki bir kalp atışının uzaktan gümlemesi, damarlardan akan kanın şırıltısı, yok olmadan önce hiç fark edilmezdi.





post signature
Paylaş:

11 yorum:

  1. Wren Danny'i seviyor, fakat ölmeden önce sevdiği gibi değil bence. Onun bir eksiklik olduğunu düşünmüyorum. Ben 4 verirdim. :P Güzel bir yorum, teşekkürler. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap, Danny ve Wren'in aşkı üzerine kurulu olduğu için Wren'in başka birinden hoşlanması bana biraz garip geldi. Evet, sanırım Danny'ye karşı hissettikleri değişmiş. Fakat bu değişimin nedeni de yeni gelen çocuk, Gabriel. Eğer bu neden, Gabriel yerine Wren'in hissettiklerinin kendiliğinden değişmesi olsaydı kabul edilebilir bir durum olurdu benim için :)
      Asıl, yorumun için ben teşekkür ederim ^_^

      Sil
    2. Sadece Gabriel değil bence. :D Ya da bilmiyorum, yazar 2. kitabına zemin hazırlamıştır belki. :)

      Sil
  2. İlk çıktığında okumuştum, seri olduğunu şimdi öğrendim. Çok eksik vardı bence de, aynı yerlere takıldım bende. Sevemedim nedense ortalamanın biraz altında kalmıştı. Belki de konuyu okuyunca çok beklentiye girmemdendi (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de beklentimi biraz daha az tutsaymışım, daha çok sevebilirdim gibime geliyor :)

      Sil
  3. Ben de bu kitabı aynı yanlarından dolayı beğenmemiştim, sen tut çocuğa olan aşkından dolayı onu zombi gibi yaşat ama sonra yeni gelen birine vurul üstelik daha Danny'i göndermeden. O_O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya! Danny'yi gönderdikten sonra başkasına karşı bir şeyler hissetmeye başlasaydı, bu kadar çok sorun etmezdim ben de :/

      Sil
  4. KİTAPTA BİR BÜTÜNLÜK BULAMADIM. ÇEVİSİ BENCE OLMAMIŞ. TÜM CÜMLELER DEVRİK VE OKUMA ZEVKİ VERMİYOR.

    YanıtlaSil
  5. muhteşem bir kitap 10 üzerinden 10

    YanıtlaSil
  6. İnanılmaz sürükleyici ve anlamlı bir kitap.Doğaüstü güçlere sahip bir genç kız trafik kazasında kaybettiği erkek arkadaşını diriltiyor ve peşinden gelen sürükleyici maratonu anlatıyor kitabı bu gün bitirdim normal bi insan en fazla 1 haftada bitirir ben 3 günde bitirdim. tekrar söylemek isterimki bu kitabı çok beğendim olay örgüsü insanı heycanlandırıyor almak isteyen arkadaşlar acımayın paraya 10 üzerinden 10 diyorum :)

    YanıtlaSil