,

Bu ay ne okuyacağım? (Haziran/2013)


Finallerin bitmesi ve okulların kapanmasıyla birlikte gelen tatilin keyfini balkonda oturup kitap okuyarak çıkarmak isterdim. Fakat ülkemizde son günlerde gelişen olaylar sebebiyle kitap okumayı bırakın doğru düzgün evde duramıyorum bile. Evde durduğum zamanlarda ise gözüm hep işini dürüstçe yapan bazı haber kanallarında, twitter ve facebookta. Birkaç kez kitap okumaya çalıştım ama aklıma Taksim, Kızılay ve Gündoğdu geliyor, odaklanamıyorum. Ülkemde insanlar savunduğu düşünceler ve inandıkları şeyler için biber gazı yiyor, coplanıyor ve tazyikli suya maruz kalıyorsa kitap okumak yerine onlara destek olmaya çalışmalıyım diyorum. Fakat şu yazımda da bahsettiğim gibi, biz kitap bloggerları, kitap okuyarak da destek verebiliriz. Bu sebeple haziran ayında okumaya çalışacağım kitaplarımın çoğunu toplu kitap okuma eylemlerinde okumayı planlıyorum. Kitabım ve kitap okuyarak direnen, destek verenlerle birlikte meydanlarda olacağım; eh, daha ne olsun! :)

Haziran ayında sizler hangi kitabı/kitapları okumayı düşünüyorsunuz?


post signature
Paylaş:

8 yorum:

  1. Haziran da okulum var hala; sınavlar. Allah bin belasını!.
    Bende aynen tüm boş vaktimi olayları takip ederek geçirdim. Şu an aklımda yüzlerce kitap var, Temmuz gelsin ben de böyle bir göderi hazılayacağım. :) İyi okumalar sana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, sana da keyifli okumalar şimdiden ;)

      Sil
  2. Merhabalar,
    Bloğunu çok beğendim ve takibe aldım. Bana da beklerim canım. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. Hepimiz üzgünüz ne kadar medya direniş yatıştı gibi gösterse de olaylar hala devam ediyor ve herkes vicdan azabı duyuyor günlük yaşantısına döndüğü için malesef ki. Bu arada kılıçların fırtınası baya bir vakit alıcak gibi görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle hissediyorum ben de :/
      Kılıçların Fırtınası'nın biraz ağırlığı var, evet :)

      Sil
  4. Ben de kitap okumaktan vicdan azabı duyar hale gelmiştim geçenlerde. Fakat okuyarak direnme fikri bana da iyi geldi. Okuyarak, gitar çalıp şarkı söyleyerek eylem yapan bu kadar güzel insanların terörist damgası yemesi ne kötü :/

    YanıtlaSil