, , , , , ,

Yorum: Supernatural - 8. Sezon 23. Bölüm


   8. sezonunu da bitiren Supernatural'ın bu sezon finali, en iyilerinden biriydi. Geçen bölümde Crowley, Dean ve Sam'i testleri sonlandırmaları için uyarmıştı. Aksi takdirde Winchesterların kurtardığı her insanı teker teker öldürecekti. İşte, Winchesterlar bu zorlu tercihle karşı karşıya kalmışlardı. Cehennem'in kapısını kapatmak için bunu göze alabilirler miydi?
Devamı spoiler içerir.
  • İtiraf etmeliyim ki Winchesterların planı hayatta aklıma gelmemişti. Diğer bölümlerde Abaddon'ın diziye girmesiyle kurtarılacak şeytan ruhunun onunki olduğunu sanmıştım. Crowley'nin kurtarılacak olmasına hem sevinmiş hem de üzülmüştüm. Sonuçta Crowley'yi Crowley yapan özelliklerden biri de kötü adam karizması, şeytani düşünme tarzıydı. İyi Crowley'nin eskisi kadar etkileyici olup olmayacağını anlamak 9. sezona kaldı :/
  • Metatron'un Cass'i insana dönüştürmesini ağzım açık bir şekilde izledim. Cass'in nasıl bir hayata sahip olacağını izlemek ve neler hatırladığına bakmak da 9. sezona kalan olaylardan biri.


  • Bölümün bombası olarak Crowley'nin ruhunun kurtarılmasını kabul edersem, meleklerin düşüşü gibi büyük bir olayı sezonun bombası olarak saymalıyım ;) Cennet'in kapıları kapatılırsa dünyada kalan meleklerin güçlerini koruyup koruyamayacağı ve varlıklarının nasıl karşılanacağı merak konusu. Metatron'un neden olduğu bu olayın ne gibi sonuçları olacağını da 9. sezonda öğreneceğiz. 
  • Dean, Sam'in testleri tamamlamasını engelleyerek kardeşinin hayatını kurtarmış oldu fakat, kapıyı kapatamadılar. Bu da melek ve şeytanların dünya üzerinde karşı karşıya gelme olasılığını arttırmış oldu. Yeryüzünün, iki tarafın savaşına ev sahipliği yapıp yapmayacağını öğrenmek sonraki sezona kaldı. 9. sezonun konularından birini bu olayın oluşturacağını düşünüyorum.
  • 9. sezon finali, Supernatural'ın en iyi sezon finallerinden biri olsa da birçok olayın devamını sonraki sezona bırakarak izleyicinin aklında birçok soru işaretinin oluşmasına da sebep oldu. 9. sezonun 2013 sonbaharında başlayacağı duyuruldu.

post signature
Paylaş:

7 yorum:

  1. Bu sezon finalini çok beğendim bende. Hele sonunda tam düşmüş melekler şehrine döndü ortalık. Bu kez iki kardeşten biri ölmeden ya da bir yerlere gitmeden bitti ona da çok şaşırdım (:

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neyse ki 9. sezon için fazla beklemeyeceğiz ;)

      Sil
    2. yaa ne demezsin hiç beklemicez

      Sil
  3. Bi bitmedi dizi. 5. sezonda bitirecektiler. Para ağır bastı, sanırsam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5. sezondan sonraki birkaç sezon biraz saçmaladıklarını düşünüyorum, fakat sonra yavaş yavaş toparladılar bence.

      Sil