, , , , , , , , ,

Yorum: Gemma Malley - Direniş (The Declaration, #2)


Kitabın Adı: Direniş
Yazarı: Gemma Malley
Yayınevi: Delidolu Yayınları
Orijinal Adı: The Resistance
Çeviri: Demet Evrenoğlu
Basım Yılı: Kasım 2012, 2. Baskı
Sayfa Sayısı: 272

   Bildirge serisi, okuduğum distopyalar arasında beni en çok etkileyen seridir. Gerçekleşmesi olası bir senaryonun başarıyla kaleme alındığı bu üçlemenin favorilerim arasında olduğunu söyleyebilirim. Bildirge'yle başlayan macera, serinin ikinci kitabı Direniş ile devam ediyor. Tur kapsamında incelediğimiz serinin ilk kitabı Bildirge yorumuma buradan ulaşabilirsiniz :) Delidolu Yayınları'na Bildirge serisini yolladıkları için tekrar teşekkürler ;)
Devamı spoiler içerir.
   Anna, kardeşi Ben ile birlikte birer Yasal olarak hayatlarına devam ediyor. Peter ise hem Anna ve Ben'e bakmaya çalışıyor hem de Yeraltı ile bağlantısını sürdürerek Uzun Ömürlülük'e karşı gelmeye devam ediyor. Fakat yaşananlardan dolayı birçok kişinin gözü Peter'ın üzerinde. Peter, bu ilgiyi biraz olsun dağıtmak için büyükbabasının Pincent İlaç Şirketi'nde çalışma teklifini kabul ediyor. Yeraltı'nın sızamadığı tek yer olan bu şirkette Peter'ın görevi Yeraltı için casusluk yapmak. Fakat işler Peter için kolay değil, büyükbabası Richard Pincent ikna yeteneği yüksek ve istediği şeyi alana kadar durmayan birisi. Peter'a  Bildirge'yi imzalatmak için öyle bir plan kuruyor ki sonunda Peter, hangi tarafta yer alması gerektiğini sorgulamaya başlıyor.
   Kitaptaki olaylar genel olarak Peter'ın ağzından anlatılıyor. Bu değişiklik hoşuma gitti, olayları Peter'ın bakış açısından okumayı daha çok sevdim :)
   İnsanların ölümsüzlüğe kavuşmasını sağlayan Uzun Ömürlülük ilaçlarına daha çok yer verilmişti bu kitapta, kurgunun bel kemiğinin geçmişini ayrıntılarıyla okumak güzeldi.
   Yazar, kitapları öyle bir yazıyor ki okurken kendimi çok feci kaptırıyorum; ihanete uğrayan, kandırılan, zafer kazanan, umutsuzluğa düşen, hata yapan benmişim gibi hissediyorum. Yazar, kitaptaki duyguları okuyucuya yansıtma konusunda oldukça başarılı ;)
   Yine betimleme eksiklikleri göze çarpıyor, fakat neyse ki bu durum gittikçe düzeliyor gibi zira bu kitapta az da olsa bazı karakterlerin dış görünüşleri betimlenmişti.
   Yeraltı'nın lideri gibi gözüken Pip hakkında daha çok şey öğrenmek isterdim. Aklımda, Pip'in gerçekten kim olduğuna dair çok uçuk bir teori var ^_^
   Sonuç olarak; seride hala betimleme eksiklikleri mevcut fakat akıcı ve okuyucuyu sıkmayan bir kitaptı. Direniş'in, serinin ilk kitabı Bildirge'den daha iyi olduğunu düşünüyorum :)

Kitaptan küçük bir alıntı:
Peter alçak bir sesle, "Tanrı yok, bunu herkes biliyor," dedi. "Evet, yok haklısın. Ancak büyükbaban, insanlığın bu zamana kadar gördüğü en korkunç Tanrı olmak için elinden geleni yapıyor. Sadece güç ve hırsla beslenen bir Tanrı. Hepimizin iyiliği için durdurulması gereken bir Tanrı."
-Sayfa 19



ARKA KAPAK



post signature
Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder