, , , , , ,

Tanıtım: Stephen Chbosky - Saksı Olmanın Faydaları


   Uzun zamandır merakla beklenen The Perks of Being A Wallflower kitabı, Saksı Olmanın Faydaları adı altında Feniks Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı. Kapakta, film afişinden bir kare kullanılmış fakat benim gönlüm orijinal kapaktan yana...
   Kitabın arka kapak yazısı şu şekilde;

Bir gençten bir diğerine kırılgan bir konu olarak aktarıldı... kitabın hedef kitlesi onu basıldığı günden beri elinizden düşüremeyeceğiniz bir roman diye tanımladı.
The New York Times

Çavdar tarlasında çocuklar ve A Separate Peace geleneğinden gelen bir büyüme romanı... [Chbosky'nin] hayat,aşk ve dostluk hakkındaki keskin yorumlamaları sıklıkla ilham verici ve çok güzel ifade edilmiş.
USA TODAY

Basılır basılmaz sansasyon yaratıp kült statüsüne erişen ve pek çok okulun okuma listelerine giren bir kitap
The New York Times

Charlie (aslında hepimizin o üretim bandından çıkması gerektiği gibi ) öylesine iyi ve saf bir insan ki sıradan, yetişkin bir yazarın kaleminden çıkmış olmasına şaşırıyorsunuz. Kitap boyunca tekrar tekrar hepimizin okumaktan ve tanık olmaktan hoşlandığı saf bilgeliği sunuyor. Ve Stephen Chbosky bizi hayal kırıklığına uğratmıyor. Ergenliğin kirli bir dünya olduğu kültürümüzde umarım bu çocuğun başına hiçbir şey gelmez.
Los Angeles Times

İlgi çekici... Charlie espri anlayışı ve üstü örtülü meselelerle kötü olayları ele alışıyla hem genç , hem yetişkin okurları tatmin edecek, sempatik bir çocuk.
Booklist

*Nisan ayı turumuzda Saksı Olmanın Faydaları'nı incelemeyi planlıyorduk fakat sınavlarımız ve derslerimiz sebebiyle turu iptal etmek zorunda kaldık.


post signature
Paylaş:

4 yorum:

  1. Günlük mektup tarzında ilerleyen, okuyucuyu kolayca etkisi altına alan çocuk psikolojisini anlatan hoş bir kitap. Zamanında ingilizce olarak okumuş hatta filmine gitmek için gün saymıştım. Fısıltı yayınlarından çıktığını duyunca bir de Türkçe okuyayım bakalım deyip aldım ama çeviri kısmında yayın eviyle ters düştük (:

    Yine de, çeviri yetersiz olmasına rağmen okunabilecek bir kitap. Diyaloglar yok denecek kadar az fakat bir yerden sonra bu göze batmamaya başlıyor. İmkanı olan varsa İngilizce okusun derim (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben de İngilizce olarak okumayı istiyorum, özellikle kitabın adının çevirisini görünce bu isteğim daha da güçlendi ;)

      Sil
  2. benim direk en sevdiğim kitaplara girdi kendileri nedeni de bu ergenlik öykülerine bayılmam sanırım. :D bu tarz kitaplar biliyorsan bana önerir misin ya çok okumak isitoyurm. ama kitabın kapağı ve yazı boyutların çok saçma yapmışlar. her ne kadar yaş olarak küçük insanlar anlatılsa da çocukalrın okuyabileceği bir ktap değil bu daha yetişkin tarzıdna hazırlanabilirdi. kapak zaten tamamen saçmalık sadece yeşil yapsalar daha güzel olurdu. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap kapaklarında film afişi kullanılmasını ben de pek sevmiyorum, orijinal kapağı tercih ederdim. Kitap tavsiyesine gelecek olursak... John Green'in kitaplarına bir göz at istersen. On8 Kitap'tan çıkan Ağaçtaki'ni ve Çıplaklar'ı da önerebilirim. Fakat bu iki kitap, gençler üzerinden biraz da felsefeye giriyor. Ama çok da ağır değil, aksine bence seversin :)

      Sil