, , , , , , , , ,

Yorum: Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013)


Küçüklüklerinde şiddeti yaşayan Hansel (Jeremy Renner) ve Gretel (Gemma Arterton) düzeni kendileri sağlamaya çalışan, intikam yemini etmiş kişilerdir. Artık Hansel ve Gretel, kendileri bundan haberdar olmasa da, av haline gelmiş ve cadılardan daha büyük bir şeytanla yüzleşmeleri gerekmektedir… Geçmişleriyle.

Hayatımda ilk kez, filme gitmeden önce ne filmin trailer'ını izledim ne de konusunu iyice okudum. Sadece, Hansel ve Gretel'in cadıyı öldürdükten sonra hayatlarında ne olduğunu ve neye dönüştüklerini anlatan bir filme gittiğimi biliyordum. Bunların sebebi de bu filme gitmeye son anda karar vermemiz idi. Neyse ki gittiğime pişman olmadım, hatta filme bayıldım :)
Devamı spoiler içerir.
   Çocukken okuduğumuz/dinlediğimiz Hansel ve Gretel masalını hepimiz biliyoruzdur. Eşinin zoruyla Hansel ve Gretel'in babası, çocuklarını ormana bırakır ve çocuklar ormanda şekerden yapılma bir ev bulurlar. Eve girip cadının da yardımıyla karınlarını doyururlar. Daha sonra cadının asıl amacını öğrenirler ve cadıyı öldürmeyi başarırlar. Masalımız burada bitiyor ve film bize masalı biraz değiştirerek çocukların hayatının devamında neler yaşadıklarını da anlatıyor; Hansel ve Gretel, cadıyı öldürdükten sonra bu işi bir meslek haline getirip cadı avcılarına dönüşmüşler. Kasabanın başkanı tarafından, kaçırılan çocukları bulup cadıyı öldürmeleri için işe alınan Hansel ve Gretel bu sırada ormana bırakılmalarının asıl nedenini de öğreniyorlar. Bunu tam olarak söylemeyi düşünmüyorum, söylersem filmin bütün büyüsü bozulacak; bu yüzden yalnızca masaldaki anne ile filmdeki annenin birbirlerinin zıttı olduğunu söyleyip geçeceğim :)



   Cadının evini biraz fazla karanlık ve şekerli buldum :D Benim aklımdaki ev yalnızca şekerden oluşmuyordu, duvarları zencefilli bisküviden oluşup ev, biraz daha kremalıydı. 



   Makyaj ve kostümler, başarılıydı. Orta Çağ kıyafetleri ve mimarisinin günümüzdekileri andıran ateşli silahlarla desteklenmesi, bana göre, masaldaki zaman belirsizliğini korumayı başardıklarını gösteriyor. 


   Oyunculara geçecek olursak... Filmde rol alan oyuncuların çoğunu daha önce izlememiştim. Ama tanıdık gelen birkaç sima da yok değildi :)
   Pers Prensi, Titanların Savaşı ve Quantum of Solace filmlerinden tanıdığımız Gemma Arterton, Gretel'i canlandırıyor. Bu kadını çok seviyorum, hele o aksanı yok mu ^^, The Avengers'ın Hawkeye'ı Jeremy Renner, Hansel'i canlandırıyor. Filmdeki favorilerimden biri ise üst resimde gördüğümüz, elinde Hansel ve Gretel'in haberlerini topladığı albümü tutan çocuk, Benjamin. Filme renk katan karakterlerden biri kendisi :)
   Filmin +15 yaş sınırı olduğunu da belirtmeliyim. Filmi izleyene kadar bu yaş sınırının gereksiz olduğu düşünmüştüm ama filmdeki efektleri gördükten sonra fikrim değişti :)
   Filmde birçok dövüş sahnesi vardı ve bunları 3D izlemek ayrı bir heyecan kattı :) 
   Fantastik, aksiyon ve birazcık da korkunun başarıyla harmanlandığı Hansel ve Gretel: Cadı Avcıları'na kendimi çok fena kaptırdığım için bir saniyesinde bile sıkılmadım. Filme gitmenizi tavsiye ediyorum, film bittikten sonra Hansel'in de dediği gibi şu 2 kıssadan hisseyi öğreneceksiniz:
1. Şekerlemeden yapılmış bir eve hiçbir zaman girme.
2. Bir cadıyı öldüreceksen onu ateşe ver.

Buyurun, bu da fragmanı :)



Paylaş:

8 yorum:

  1. Bende bugün izledim ve çoook beğendim. =)

    YanıtlaSil
  2. Bence film müthişti. Senaryo da çok orijinaldi. Efektler... *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ^^, Bazı efektler 3D olarak izlenmemeli o.O

      Sil
  3. Ben de merak ediyorum, acilen gitmeliyim :)

    YanıtlaSil
  4. yaş sınırı varmı?

    YanıtlaSil
  5. Filme zaman sıkınytısı sebebiyle gidemedim, indirip izlenebilecek bir yer biliyormusunuz?

    YanıtlaSil