, , , , , , , , ,

Tanıtım: Jodi Meadows - Ruhsuz


   Fantastik severlerin mutlaka takip etmesi gereken yayın evlerinden biri de Dex bence. Kitapların kalitesinden kapaklarına kadar her şeyi harika. Ama asıl önemli olan, bana göre, yayınlamaya karar verdikleri kitapların konusu. Fantastik dendi mi insanların aklına genellikle vampirler veya diğer şekil değiştirenler, kurtadamlar vs., geliyor ne yazık ki ve Dex bu anlayışı yıkabilen bir yayın evi benim gözümde. Severek ve beğenerek okuduğum bir çok kitapları var. Yine olağanüstü bir kapak ve konuyla yeni kitabını çıkardı; Ruhsuz. Alınacaklar listeme bu Dex'i de ekliyorum :)
   Konusu ise şöyle;

   Deneyimli Ruhlar ve Ruhsuzlar
   Binlerce yıldır, Sınır'da milyonlarca ruh yeniden, yeniden dünyaya geldi, her bir yeni yaşamda da geçmiş yaşamlarındaki anılarını ve deneyimlerini beraberinde getirdi. Ana ise bir Yeniruh: yani Ana doğduğunda bir başka ruh yok oldu. Kimse bunun sebebini bilmiyor ve bu, bir felaketin habercisi olabilir.
   Ana'nın bir Yeniruh olmasından rahatsız olmayanlar da var.
   Bunlardan biri olan Sam, yalnızca bir kez yaşayabilecek bir ruhu sevebilecek mi? Peki Ana'nın düşmanları, insanlar ve yaratıklar, onların birlikte olmalarına izin verecek mi?
   Ana, varoluş sebebini açığa çıkarmak zorunda. Fakat onun bu
arayışı, reenkarne olup olamayacağını öğrenmek için gittiği Kalp şehrini ve reenkarnasyon yasalarını sonsuza dek yok edebilir.
   Jodi Meadows, insan ruhuna bambaşka bir bakış açısı getiren bu hikâyede fantazya ve macerayı birleştirirken, reenkarnasyon ve ruh kavramını sorgulamamızı sağlıyor.

Bir de tanıtım videosu var.


Dex Yayınları'nın hazırladığı videoyu izlemek için tık tık :)

Paylaş:

6 yorum:

  1. Benimde listeme eklendi bu kitap! DEX yayınları güzel çıkarıyor gerçekten bu tür kitapları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık fantastik dendi mi aklıma Dex geliyor :D

      Sil
  2. YA türündeki kitaplarda aşk ön planda olunca okuma isteğim kaçıyor,bu durumun dozajını ayarlayamayan o kadar yazar var ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşkın işlendiği kitapları pek tercih etmiyorum, ama sonra bir bakıyorum diğer türlerde de aşk ön plana çıkarılıyor. Özellikle YA türünde. Kurgusu çok iyi olduğu halde bu yüzden bıraktığım kitaplar veya seriler var maalesef :(

      Sil
  3. Ben 3 hafta önce almıştım bu kitabı. Bitince cidden üzüldüm. Bence mükemmel bir kitap. Öneririm. Dex yayınevi iyi kitaplar çıkarıyor. Nihayet vampirler, kurtadamlar,hayaletler ve zombiler hariç bir konu! Ruhlar. Aşk beni çok rahatsız eden bir şey değil fakat Twilight gibi aşka o kadar fazla ağırlık verilince bende soğumuyor değilim. Sonuç olarak iyi ve farklı bir konu ele alınmış yayınevi sağlam kapak muhteşem su gibi okunalısı bir kitap :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dex'in kitaplarına bayılıyorum zaten :) Ruhsuz'un da güzel olacağına eminim ;)

      Sil