, , , , , , , ,

Yorum: Barbara Erskine - Yurtsuz Kralın Aşkı


Kitabın Adı: Yurtsuz Kralın Aşkı
Yazarı: Barbara Erskine
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Orijinal Adı: Lady Of Hay
Çeviri: Öznur Yüksek
Basım Yılı: Aralık 2010, 1. Basım
Sayfa Sayısı: 760

   Kitabı geçen sonbaharda D&R'dan indirimle 4 tl gibi çok uygun bir fiyata almıştım. İndirim söz konusu oldu mu kendimi tanıyamıyorum. Buna rağmen ,sanırım kitabın sayfa sayısı gözümü korkuttu, bu kitabı almak istememiştim. Fakat çok sevgili arkadaşımın büyük ısrarları üzerine bu kitap da sepete eklendi. Yaklaşık 6 ay kitaplığımda okunmayı bekledi. Ve sonunda okundu ve bitti :)  Tarihi aşk romanlarını pek sevmiyorum ve sanırım bu kitabı almak istememe nedenlerimden biri  de buydu. Kapağa bakarak böyle bir çıkarımda bulunmuştum. Ve itiraf ediyorum sadece arkadaşım istedi diye bu kitabı aldım, arka kapağına bakmadım bile :D
   Konusu çok ilginç. Kitaba başlar başlamaz şok oldum diyebilirim. Tarihi aşk beklerken kendimi yarı mistik yarı çik-lit bir kitabın içinde buluverdim. Kitap, geçmişte yaşanan bir olayla başlıyor. Jo, 19 yaşındayken geçmişte kim olduğunun öğrenilmesi için bir hipnoz deneyine katılıyor ve ölümle burun buruna geliyor. Hipnozdan çıkınca ellerini kan içinde buluyor. Hipnoz sırasında neler olduğu Jo'ya unutturuluyor ve kız yaşamına kaldığı yerden devam ediyor. Aradan yıllar geçiyor. Jo, başarılı bir gazeteci ve çalıştığı dergi için regresyon konulu bir yazı yazması gerekiyor. Bunun için de hipnoza bizzat katılmalı ve neler olduğunu deneyimlemeli. Jo'nun (eski) sevgilisi Nick, Jo'nun eskiden başına gelenleri biliyor ve onu bu fikirden caydırmaya çalışıyor. Başaramayınca da eskiden, Jo'yu hipnoz eden profesör ağabeyi Sam'i çağırmak zorunda kalıyor. Ama Jo kimseyi dinlemiyor ve hipnoz ediliyor, kendini 12. yüzyılda yaşamış olan Matilda'nın bedeninde buluyor. Üstelik etrafındaki bazı kişiler de 12. yüzyılda Jo ile beraber.
   Kitap boyunca Jo'nun hipnozda yaşadıklarının gerçek mi yoksa Jo 19 yaşındayken Sam'in yerleştirdiği bilgiler mi olduğuna karar veremedim.  Kitabın sonunda da bu net değildi. Sanırım ne olduğuna okuyucu karar verecek.
   Kitap kalındı, yer yer de sıkılmadım değil. Jo'nun hipnozları tam da olayın olacağı zaman bittiği için ben de Jo gibi merak içinde kaldım ve hemen netten araştırma yapmaya koyuldum :) Araştırma demişken, yazar kitabı yazmak için gerçekten de çok çaba sarf etmiş. Yazdıklarının geçmişle örtüşmesi için yapmadığı araştırma kalmamış olmalı. 
   Kısacası, kitabı sevdim. Arka kapağını okumadan aldığım ve konusunu görünce heyecandan bayılma noktasına gelmem de etkili olabilir tabii sevmemde :D Fakat kitap gerçekten de kalındı ve yazarın ister istemez ara sıra olayın dışına çıkıp diğer karakterler hakkında bilgi vermesi, bana göre, sıkıcıydı. Açıkcası ben kitabı Jo'nun Matilda olup olmadığını öğrenmek ve tüm bu olaylar bittiği zaman da Sam'in ceza alıp almayacağını görebilmek için okudum, bitirdim. İsteklerimden biri gerçekleşti diğeri ise okuyucuya kaldı. Eğer kitabı indirimde görürseniz veya hipnoz ve 12. yüzyıl İngilteresiyle ilgiliyseniz alın derim, yoksa 27.50 tl verip de almayın.


Kitaptan küçük bir alıntı:
İngiltere'de güneş insanları gülümsetir, bu iyiye işarettir diye geçirdi aklından. Sıcak iklimlerin olduğu yerlerde ise cinayet nedenidir.
-Sayfa 17




Arka Kapak
   GİZLİ BİR TUTKU...
   KELİMELERE DÖKÜLMEYEN BİR İHANET...
   Başarılı bir gazeteci olan Jo Clifford bir dergi için geçmiş yaşama döndürülme fikri üzerine gerçekleri ortaya çıkaracak bir yazı dizisi hazırlamaktadır. Objektif olabilmek adına bizzat hipnoterapi seansına girmeye karar verdiğinde ise kendini Hay Leydisi, Kral John'un zamanındaki bir baronun karısı Matilda olarak bulur.  
   Matilda'nın mutsuz evliliğini, Richard de Clare'e karşı duyduğu aşkı ve Kral John'un ellernideki zalim ölümünü öğrenirken, Jo'nun geçmişi ve bugünü birbirine karışır; zira sekiz yüz yıllık tarih tekerrür etmektedir. 

"Barbara Erskine bizi ürpertip korku dolu bir deneyime sürüklüyor... Yazarın hikaye anlatma yeteneği inkar edilemez derecede başarılı" 
-The Times

"Alışılmadık, ilgi çekici, zekice kurgulanmış ve heyecan dolu."
-The Good Book Guide

"Büyüleyici, okuru derinlere çekiyor ve kesinlikle original. Muhtemelen bu romanı tanımlamak için en uygun ifade hipnotize edici olurdu."
-She

''Tatmin edici ve tam anlamıyla canlı bir hikaye.''
-The Mail

Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder